GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 15:05

Bakan Soylu: “Tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum”

Bakan Soylu: “Tüm Romanların, Dünya Romanlar Günü’nü kutluyorum”

Bakan Soylu'nun toplumsal medya hesabında yaptığı paylaşım şöyle:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde; Roman vatandaşlarımızın taleplerinin aktarılması için 25 vilayette Valilik Roman Saha Koordinatörü planlandı. Valilik Roman Saha Koordinatörlerinden 13'ü hali hazırda vazifeye başlamış olup önümüzdeki bir ay içinde öteki 12 koordinatör de misyona başlamış olacaklar.

Bakanlığımız ile Roman vatandaşlarımız ortasında uyum sağlayan 2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü, misyonlarına devam ediyor. Roman çalışmalarında paydaş olan bakanlıkların bakan yardımcısı seviyesinde temsil edileceği ve başkanlığını İçişleri Bakan Yardımcısının yapacağı Roman Uyum İstişare Şurası ile, İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Roman Uyum Merkezi faaliyetlerine başladı. Ayrıca Roman Uyum Merkezi süreçlerini takip etmek üzere Valilik İI Toplumsal Etüt ve Proje Müdürlüklerinde Roman Masası oluşturuldu.

Roman Uyum Merkezinin misyon, çalışma yöntem ve temellerini düzenleyen Roman Uyum Merkezi Yönergesi hazırlanarak İçişleri Bakanı onayıyla yürürlüğe girmiş ve 81 vilayet Valiliğine bu hususta yürütecekleri çalışmaların yol haritası belirlendi. İller Yönetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde Genel Müdür Yardımcısının başkanlığını yapacağı Roman Uyum Merkezi Roman vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişiminin takip ve koordine edildiği bir yapı olarak hayata geçti. Her yıl Ramazan Ayında valilerimiz ve kaymakamlarımızın iştirakiyle iftar programlarının yanı sıra 8 Nisan Romanlar Günü üzere kıymetli ve özel günlerde Roman vatandaşlarımız ile etkinliklerle bir ortada oluyoruz.

İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı başkanlığında Milletvekilleri, Valiler, vilayetler Yönetimi Genel Müdürü ve Yardımcısı ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Başkanlarının iştirakiyle 2021-2022 yıllarında Roman vatandaşlarımızın ağır olarak yaşadığı vilayetlerde (İstanbul, İzmir, Bursa, Tekirdağ, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak) toplantılar yapılarak 12 saha ziyareti gerçekleştirildi. Roman Vatandaşlarımızın talep ve isteklerinin büyük çoğunluğu tahlile kavuşturuldu.

2 İçişleri Bakanlığı Roman Koordinatörü ile Vilayetler Yönetimi Genel Müdürlüğü vazifelileri tarafından Roman Vatandaşlarımızın gereksinimlerinin uyumu konusunda saha ziyaretlerine aralıksız devam ediliyor. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından 21 Ocak 2023'te yayımlanan Roman vatandaşlarımızla ilgili genelgesi kapsamında öbür bakanlıklarımızla birlikte elbirliği ile çalışmaya devam ediyoruz.”

Hibya Haber Ajansı