DünyaHaber Girişi : 27 Mart 2023 15:20

Bakan Varank: “10 taneye kadar konteyner başına 30 bin lira destek veriyoruz”

Bakan Varank: “10 taneye kadar konteyner başına 30 bin lira destek veriyoruz”

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kıymetli bir sorun olan süreksiz barınmaya yönelik KOSGEB ile yeni bir takviyesi hayata geçirdiklerini tabir ederek “Kendi konteynerini alıp içinde çalışanını yerleştirmek isteyen ya da kendisi yaşamak isteyen KOBİ’lerimize konteyner başına 30 bin liraya kadar ve 10 konteynere kadar destek veriyoruz.” dedi.

“Yetişmiş iş gücü”

KOSGEB’in bilhassa deprem bölgesindeki yetişmiş iş gücünün farklı kentlere göç etmesini önlemek hedefiyle İşletme Geliştirme Takviye Programı kapsamında Afet Periyodu Hayat Alanı Dayanağı başlattı. Dayanak programı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli sarsıntılardan etkilenen vilayet ve ilçelerde geçerli olacak.





“10 konteynere kadar destek”

Olağanüstü Hal devrinde alınmış olmak kaydıyla en fazla 10 konteyner için dayanak ödemesi yapılacak. KOSGEB dayanağı kapsamında alınan konteynerler bir yıl müddetince satılamayacak yahut devredilemeyecek. OSB yahut KSS idarelerinin uygun görmesi halinde konteynerler yer değiştirebilecek.

“Daha sonra da başvurabilecekler”

Sanayiciler, satın aldıkları her bir konteynere 30 bin lira geri ödemesiz dayanak alacak. 10 konteynerde üst limit 300 bin liraya çıkacak. Deprem sonrası konteyner alımı yapanlar, takviyeye daha sonra başvursa da dayanaktan yararlanabilecek.

Hibya Haber Ajansı