EkonomiHaber Girişi : 26 Haziran 2024 16:47

Bakan Vedat Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması: Ara Zam Yapılacak mı?

 Bakan Vedat Işıkhan'dan Asgari Ücret Açıklaması: Ara Zam Yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete yapılması beklenen ara zam konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş, Temmuz ayında asgari ücrette ikinci bir artış olup olmayacağını merak ederken, Bakan Işıkhan'dan net bir açıklama geldi.

 

Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Işıkhan, asgari ücrete ara zam yapılmayacağını belirterek şunları söyledi: "Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir toplantı yapacağız. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak."

 

Emeklilere Refah Payı Kapsamında Zam Olacak mı?

 

Gazetecilerin, emeklilere refah payı kapsamında zam yapılıp yapılmayacağına dair sorularını da yanıtlayan Bakan Işıkhan, şu an gündemlerinde böyle bir konunun olmadığını ifade etti. Işıkhan, "Zaten toplu sözleşme kapsamında artışlar olacak. Ayrıca enflasyonla ilgili farklar söz konusu olduğunda onları veririz. Onun dışında refah payı ile ilgili bir çalışmamız yok," dedi.

 

Bu açıklamalar, asgari ücret zammı ve emekli maaşları konusundaki belirsizliği ortadan kaldırarak vatandaşların beklentilerini yönlendirmede önemli bir rol oynadı. Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, geçici değil kalıcı refahı hedeflediklerini vurgulamasıyla dikkat çekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.