GündemHaber Girişi : 16 Eylül 2021 13:59

BALYALI: BÜYÜKŞEHİR HER İLÇEYE EŞİT MESAFEDE

BALYALI: BÜYÜKŞEHİR HER İLÇEYE EŞİT MESAFEDE

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı gazetemize yaptığı değerlendirmede, yeni yönetimin hizmet politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Balyalı, Büyükşehir Belediyesi yönetiminin hizmet noktasında geçmiş dönem AKP yönetimlerinden farklı bir anlayışa sahip olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi:

“ AKP’nin yönetimde olduğu gerek Sayın Kadir Topbaş gerekse Mevlüt Uysal dönemlerinde, Büyükşehir Belediyesi öncelikle AKP’li belediyelere hizmet ediyordu. AKP’li ilçelerin neredeyse tüm önemli yatırımları Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor, CHP’li belediyeler ise hizmet noktasında göz ardı ediliyordu.

Nitekim bu dönemlerde Sayın Topbaş sadece bir kez CHP’li olan Beşiktaş Belediyesine ziyarette bulunmuş, Sayın Uysal döneminde ise tek bir CHP’li belediye ile temas kurulmamıştı.

Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte Büyükşehir Belediyesi yönetiminin hizmet anlayışı da değişti. Şuan Büyükşehir Belediyesi AKP’li ya da CHP’li olsun, ayırt etmeksizin tüm ilçe belediyelerine yakın mesafede duruyor; nereye hangi yatırım gerekli ise partisine bakmaksızın o hizmet o ilçede gerçekleştiriliyor.

Bu anlayış çerçevesinde Sayın İmamoğlu göreve başlar başlamaz İstanbul’un 39 ilçe belediye başkanına da ziyaretlerde bulundu. Bu ziyaretlerde yapılacak işler, öncelikler konuşuldu.

Yine bu çerçevede Sayın İmamoğlu’nun ilçelerle ilgili danışmanları, ilgili kişilerle diyaloglarını aralıksız sürdürmekte, iş birliği ile hizmetler üretilmektedir.

Büyükşehir Belediye yönetimi olarak bizler bu dönem öncelikle; hangi ilçede olursa olsun, geçmiş dönemde başlatılıp dondurulan projeleri kaldıkları yerden devam ettirerek tamamlıyoruz. Devam eden projelere de gereken her türlü desteği veriyoruz.

Pendik ölçeğinde bir değerlendirme yapacak olursak; yatırımı AKP döneminde durdurulan Sahil Katlı Otoparkı’nın inşaatı, Sayın İmamoğlu yönetimi tarafından yeniden başlatılarak tamamlandı.

Yine Pendik – Tuzla Metro Hattı’nın 1. Etabı da ilçe belediyemizin engeller oluşturmasına rağmen başlatıldı.

Kavakpınar altgeçidi ile ilgili olarak kamulaştırma işlemlerini tamamlanmış bulunmaktayız. Bu inşaata da kısa süre içinde başlayacağız.

Pendik ilçemizde Dolayoba ve Sülüntepe’de olmak üzere iki yeni kreş açtık. Bunu beşe çıkaracağız.

Göçbeyli – Kurtdoğmuş Arıtma Tesisleri’nin inşaatlarına başlayacağız.

Park, bahçe, asfalt, yama gibi günlük rutin hizmetler ise düzenli olarak devam ettiriliyor.

Altını çizdiğim üzere, Büyükşehir Belediyesi olarak, başlangıçta geçmiş dönemde durdurulan yarım kalan ya da devam eden projeleri tamamlamaya odaklandık. Artık yeni yatırım ve projelere başlayacağız. Bunları yaparken de; geçmiş dönemde görüldüğü gibi, sadece oy aldığımız ilçelere değil, hizmeti tüm ilçelerimize siyasi bir ayırım yapmaksızın taşıyacağız”

 

Değerlendirmesinde Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e de bir gönderme yapan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı; “ Sayın Ahmet Cin her fırsatta Büyükşehir Belediyesine siyasi söylemler ile yüklenmeye çalışıyor. Suni bir gerilim ortamı oluşturmaya gayret ediyor. Kendisine tavsiyem; siyasi tavırlar takınmaktan vazgeçerek, Pendik ve Büyükşehir Belediyesi arasındaki kurumsal iletişime olumlu yönde katkılar sunma yolunu tercih etmesidir. Nitekim diğer birçok AKP belediyesi ile Büyükşehir belediyesi arasında olumlu ilişki ve iş birlikleri sürdürülmektedir.

Niyet ‘ hizmet almak’ ise ve bu konuda samimiyet var ise tüm sorunların üstesinden gelinebilir’ dedi”.