MagazinHaber Girişi : 19 Aralık 2022 16:20

Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisi ne zaman başlıyor?

Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisi ne zaman başlıyor?

Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisi oyuncuları ve konusu ile birlikte yayımlanacağı tarih de belli oldu. Tolgahan Sayışman’ın başrolünü oynadığı yapım, Akdeniz’in Kılıcı dizisinin devamı niteliğinde olacak.

TRT 1, Alparslan Büyük Selçuklu yanına bir tarihsel dizi daha ekledi. Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı ne zaman başlıyor? İşte konu hakkında detaylar…

TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor.

BARBAROS HAYREDDİN SULTANIN FERMANI DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinin çekimleri tüm hızıyla devam ediyor.

İzleyicisiyle buluşmak için gün sayan Barbaros Hayreddin Sultanın Fermanı dizisinin ilk tanıtımı geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Yayınlanan tanıtım sonrası Tolgahan Sayışman’ın Barbaros Hayreddin’e hayat verdiği dizinin yayın tarihi merak konusu oldu.

Barbaros Hayreddin, 23 Aralık 2022 saat 20.00’da ekranlarda olacak.

BARBAROS HAYREDDİN SULTANIN FERMANI KONUSU

Barbaros Hayrettin Paşa’nın 40’lı yaşlarının ekrana getirileceği dizide, Kanuni Sultan Süleyman dönemi anlatılacak.

BARBAROS HAYREDDİN SULTANIN FERMANI OYUNCU KADROSU

Tolgahan Sayışman, Timur Acar, Melisa Döngel, Ufuk Özkan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Hasan Küçüktekin, Arif Pişkin, Başak Daşman, Ceren Soylu, Gökhan Gencebay, Deniz Çom, Gurur Aydoğan, İlkay Kayku, Yılmaz Bayraktar, Duygu Gürcan, Halil İbrahim Kurum, Gizem Aydın, Ercüment Fidan, Musa Evren, Sibel Kasapoğlu, Erman Cihan, Demirhan Demircioğlu, Yaşar Aydınoğlu, Yiğit Arda Tan, Revna Çolak gibi başarılı isimler yer alıyor.

Barbaros Hayreddin Paşa Kimdir?

Barbaros Hayreddin Paşa veya gerçek adıyla�Hızır Reis (y. 1478, Midilli – 4 Temmuz 1546, Istanbul), kaptan-ı derya unvanıyla Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk kaptan paşası ve 25. kaptan-ı deryasıdır. 16. yüzyılda gerçekleştirdiği seferlerle Akdeniz’de Osmanlı egemenliğini pekiştirdi. Öyle ki bazı tarihçiler tarafından Akdeniz, bir Türk denizi olarak anıldı.

Ayrıca Osmanlı Devleti’nin deniz politikasına ve Tersane-i Amire’ye (Haliç Tersaneleri) nizam verdi. Aynı zamanda Hızır Reis, Osmanlı’ya bağlı olarak Cezayir’in son sultanı olmuştur.

Hızır Reis’e , “dinin hayırlısı” anlamına gelen�Hayreddin adını, Osmanlı Devleti’ne yaptığı hizmetinden dolayı dönemin padişahı Yavuz Sultan Selim verdi.

Barbaros ismi ise aslında ağabeyi Oruç Reis’e aittir; ancak onun ölümünden sonra kendisi tarafından da kullanılmıştır. Bazı tarihçiler bu ismin Oruç Reis’e kızıla çalan sakalı yüzünden verildiğini (barba: sakal, rossa: kızıl) söylerken, Halil İnalcık bu ismin “Baba Oruç” lakabının bozulmasından oluşmuş olabileceğini söylemektedir.