Barış

İnsanların içindeki vahşet, nefret su yüzüne çıktığında vahim sonuçlar verir. Dünya var olduğundan beri süregelen savaşlar, korkarız ki; dünyanın sonuna kadar sürecek.

Küçük çocukların, bebeklerin, kadınların akan kanını bile savaşı çıkaranlar, duygularını bastırarak sürdürecek.

Yaşar Kemal’ in dediği gibi; “Savaşı icad edenler, görmesin cennet.”

Ben Boşnak asıllı bir ailenin kızı olarak, kendi ülkelerindeki zulümden kaçıp, başka bir ülkeyi vatan bilmiş, orada kök salmış bir ailenin kızıyım. Tabii ki ben burada doğduğum için, orada yaşanılanları yaşamadım. Ama halen o coğrafyada akrabalarımız yaşar.

Çocukların çığlıkları, anaların feryatları izlenilen bir film değil, gerçektir. Savaşları güçlü insanlar kurgular, oyuncuları ise yoksul halklardır.

Bugün Filistin’ de yaşanılanları üzüntüyle takip ediyoruz. Zamanında Bosna’ da, Kosova’ da, Yemen’ de savaşlar oldu. Ukrayna’ da olanlara da çok üzüldük ve daha başka her yerde.

Bu dünyada Hristiyan da olsa, Müslüman da olsa, hangi dinden olursa olsun, hiçbir masum çocuk zulüm görmemeli.

Son olarak söyleyeceğim Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda atamıza, bu ülke için canını feda etmiş veya göze almış herkese teşekkür ederim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.