GündemHaber Girişi : 21 Nisan 2023 00:03

Başkan Altay: “Hatay’da Ramazan’daki çalışmalarımızla da gönüllere girdik”

Başkan Altay: “Hatay’da Ramazan’daki çalışmalarımızla da gönüllere girdik”

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında da Hataylı depremzedeleri yalnız bırakmadı.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat’ta yaşanan yüzyılın felaketinden sonra başta Hatay olmak üzere tüm deprem bölgelerinde hayatın olağana dönmesi için Konya olarak tüm imkanları seferber ettiklerini anımsattı.

Hatay’a 14 TIR ramazan kolisi, Kahramanmaraş’a 12 TIR un

Ramazan ayında da Hataylı depremzedeleri yalnız bırakmadıklarını ve her türlü insani gereksinimi karşılamaya uğraş ettiklerini lisana getiren Lider Altay, “İlk olarak Ramazan ayının başında Meram, Karatay ve Selçuklu belediyelerimizle birlikte 14 TIR besin kolisini afetzedelerimize ulaştırdık. Ayrıyeten zelzelenin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta da ekmek temininde kasvet yaşanmaması ismine 12 TIR’dan oluşan 300 ton unu tekrar buradaki depremzede vatandaşlarımıza ulaştırdık” diye konuştu.





Hatay’ın Payas ilçesinde kurulan Konya Büyükşehir Belediyesi iftar ve sahur çadırının her gün dolup taştığını açıklayan Lider Altay, “Kurduğumuz çadırda Ramazan ayı müddetince 132 bin Hatay’lı kardeşimizi iftarda ve sahurda konuk etmenin memnunluğunu yaşadık. Tekrar, taşınabilir yemek ve taşınabilir ekmek araçlarımız da hizmete devam etti. Ayrıyeten Hatay’ın merkezinde ve ilçelerinde iftardan sonra ‘Biriz, Beraberiz, Birlikteyiz’ sloganıyla çocuklara özel düzenlediğimiz Ramazan etkinlikleriyle de çocukların yüzlerinde tebessüm olduk, Konya olarak bir defa daha gönüllere girdik” sözlerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’ne bağlı grupların Hatay’da birinci günden beri su temini e alt yapı konusunda değerli çalışmalar yaptığını hatırlatan Lider Altay, grupların suyun ulaşmadığı alanlara tankerlerle tatlı su dağıtımı hizmetinin Ramazan ayında da devam ettiğini söyledi. Lider Altay, “Ekiplerimiz Ramazan ayında da dur durak bilmeden tankerlerle su dağıtmaya devam etti. Başta afetzedeler olmak üzere; bölgede çalışan gruplara, çadır kentlere, taşınabilir aş meskenlerine ve gereksinim duyulan her bir noktaya pak içme ve kullanma suyu hizmetini ulaştırmak için bir günde yüzden fazla sefer yapan takımlarımız 2 buçuk aylık süreçte toplam 5 bin 313 sefer yaparak adeta gönülleri fethetti” diye konuştu.

Hatay’da bin konteynerlik Konya Konteyner Kent’in birinci etabının açılışı da Ramazan Ayında yaptıklarını, ikinci konteyner kentin de tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Lider Altay, “Yaşadığımız büyük afet nedeniyle bu sene Ramazan-ı Şerif’i buruk geçirdik tahminen ancak tüm gayretimiz afetten etkilenen vatandaşlarımızın yaşadığı bu büyük acıyı bir nebze olsun hafifletmek istikametinde oldu. Allah’ın müsaadesiyle daima birlikte el ele vererek bu sıkıntı günlerin de üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, kaç hoş bayramlarla buluşmayı temenni ediyorum” kelamlarıyla konuşmasını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı