GündemHaber Girişi : 22 Şubat 2023 13:24

Başkan Altay: “Hatay’daki konteyner kentte ilk konteynerleri yerleştirmeye başladık”

Başkan Altay: “Hatay’daki konteyner kentte ilk konteynerleri yerleştirmeye başladık”

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Konya’daki odalar ve ilçe belediyeleriyle Hatay’da iki farklı bölgede kuracağı konteyner kentlerin birinci etabında konteynerler yerleştirilmeye başlandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi olarak sarsıntı bölgesinde altyapı, lojistik, su çalışmaları, taşınabilir mutfaklar, haberleşme ve güç sağlama üzere her türlü insani gereksinimi karşılamak ismine yürütülen çalışmalarda değerli bir kademeye gelindiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Konya Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, Ticaret Borsamız ile Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerimizle birlikte yapacağımız konteyner kentlerin 487 konteynerden oluşan birinci etabında altyapı çalışmalarını tamamlayarak birinci konteynerleri yerleştirmeye başladık” diye konuştu.

Konya olarak kardeş kent Hatay’da ikinci etap konteyner kent için de çalışmaların ağır formda sürdüğünü lisana getiren Lider Altay, “Burada da KOSKİ takımlarımız altyapı ve kanalizasyon çalışmalarında kıymetli bir aralık kat etti. İkinci etabı da en kısa müddette tamamlayarak iki farklı bölgede kuracağımız toplam 1.000 konteynerlik konteyner kentlerimizle depremzede kardeşlerimizin barınma problemine katkı sağlayacağız inşallah. Belediyelerimiz, odalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, hayırseverlerimizle Konya olarak afetin birinci gününden beri yaraları sarmak için üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Rabbim bir daha bu türlü afetlerle milletimizi sınamasın. Tekrar geçmiş olsun” diye konuştu.





Hibya Haber Ajansı