GündemHaber Girişi : 20 Mart 2023 15:54

Başkan Altay: “Hem görevimizi yaptık hem de Konyalıları gururlandırdık”

Başkan Altay: “Hem görevimizi yaptık hem de Konyalıları gururlandırdık”

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, deprem sonrası Hatay’da vazife yapan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Yapı Denetim ve Ulaşım Dairelerine bağlı çalışanlarla bir ortaya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Fen İşleri Dairesi ve Yapı Denetim Dairesi’ndeki çalışanla bir ortaya gelen Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, sarsıntıyla ilgili misyonlarda işi bitenlerin misyonlarının başına dönmeye başladığını belirterek, “Şunu gururla gördük ki, aynı şeyi 15 Temmuz’da da yaşamıştık, görev verilince arkadaşlarımız hiç sağına soluna bakmadılar. Adeta hepiniz gitmek için seferber oldunuz. Onun için ben hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

Özellikle birinci günlerde epey güç vakitler geçirdiklerini aktaran Lider Altay, “Ama hepimiz, bir insanı daha sanki canlı çıkarabilir miyiz, birinin daha gereksinimini giderebilir miyiz diye büyük bir uğraş içerisinde olduk. Bu yaşanan felaket uzun müddet unutulmayacak. Zira bu kadar insanın birebir anda vefat ettiği, güç durumda kaldığı, ülkemizin son periyotta yaşadığı bir felaket olmadı. Bu acılar yaşanırken bir taraftan da kahramanlıklar anlatılacak. Yapılan işler zihinlerde kalacak ve beşerler takdir edecek. Konya olarak yalnızca Antakya’da, Konya’da değil; tüm Türkiye’de herkesin gıpta ile baktığı bir muvaffakiyet elde ettik. Biz olağan bunu birisi bizi alkışlasın diye asla yapmadık. Niyetimiz Allah’ın isteği ve vatandaşlarımızın müşkülünü, zorluğunu gidermek. Bu âlâ niyetimiz tüm Türkiye’de takdir gördü. Bu teşekkürü tahminen ferdî olarak bizler aldık fakat bu muvaffakiyet Konya’nın başarısıdır.” tabirlerini kullandı.





Daha sonra Ulaşım Dairesi işçisiyle bir ortaya gelen Lider Altay, burada da yaptığı konuşmada ulaşım ünitesinin olağan vakitte da en ağır çalışan ünitelerden birisi olduğunun altını çizerek, Konya’nın bilhassa merkezde toplu ulaşımda çok farklı hizmetler yürüten bir kent olduğunu söyledi. Lider Altay, “Bunda sizin çok büyük gayretiniz var. Hem vatmanlarımız hem otobüs şoförlerimiz, teknik birimlerimiz hep beraber şehirde insanların sabahleyin işe gitmelerini, akşam da tekrar rahat bir şekilde dönmeleri için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bu günlük telaşenin yanında yaşadığımız deprem felaketinde de arkadaşlarımız çok yoğun bir gayretle önemli işler yaptı. Deprem bölgesinde çalışan arkadaşlarımıza tüm Türkiye adına teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

Başkan Altay, her iki ziyarette de Hatay’da misyon yapan Fen İşleri, Yapı Denetim ve Ulaşım çalışanına teşekkür evrakı verdi.

Hibya Haber Ajansı