GündemHaber Girişi : 20 Mart 2023 14:20

Başkan Arısoy: “Buradan Türkiye’nin yazarları çıkacak”

Başkan Arısoy: “Buradan Türkiye’nin yazarları çıkacak”

Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Hikaye Yarışması’nda dereceye giren iştirakçilere Zeytinburnu Kültür Sanat’ta düzenlenen bir merasimle mükafatları takdim edildi. Dereceye giren iştirakçilere muvaffakiyet dokümanlarını ve mükafatlarını Zeytinburnu Belediye Lideri Ömer Arısoy ve ilçe protokolü takdim etti.�

Törenin çabucak başında Belediye Lideri Ömer Arısoy yarışın seçici şurasında misyon alan hikaye müellifleri Cemal Şakar, Aykut Ertuğrul ve Murat k. Murat’a plaketlerini takdim etti. Akabinde kürsüye çıkan Arısoy, “Kitap okuma yarışmamız Türkiye genelinde bir marka oldu. Bugün 8’inci Öykü Yarışmamızın ödül törenindeyiz. Sadece öykü yarışması vesilesiyle çocuklarımızı, gençlerimizi yazmaya teşvik edebildiysek ne mutlu bize. Biz biliyoruz ki yazmak, okumanın devamı, okumanın sonucu. Hiç kimse okumadan yazamaz. Asıl olan okumaktır. O yüzden okumakla başlayıp bunu yazmakla taçlandırmak lazım.” dedi.

Öykü yarışı hakkında bilgi veren Arısoy, “Bu yıl geçtiğimiz 7 yıla göre 2 bin 866 ile başka yılların rekorunu kırdık. Katılan bütün kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Buradan hikaye yarışına katılan kardeşlerimden Türkiye’nin yazarları çıkacak. Buna inanıyorum. Ünlü bir yazar olamasak da okumanın üstüne gitmek hepimizi geliştirir ve yaşama sevincini artırır. Bu vesileyle bu yarışmayı hazırlamakta ve uygulamakta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan, ödül alan kardeşlerimi de yürekten kutluyorum.” dedi.





Zeytinburnu Belediyesi, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi’ne üye olan öğrencileri ve yetişkinleri okuma-yazmaya özendirmek, onların ferdî ve toplumsal gelişimlerine dayanak olmak emeliyle bu yıl Hikaye Yarışı iki kademede değerlendirmeye tabi tutuldu. Birinci evrede eserler, ön seçici konsey tarafından elemeye alındı. İkinci basamak olarak ön elemeden geçen eserler, 7 kişilik seçici konsey tarafından tekrar değerlendirildi. Seçici şura tarafından yapılan bu kıymetlendirme temel alınarak her kategoride birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinin sahipleri ve teşvike paha görülenler belirlendi. Yarışın 1’ncisine 15 bin TL, 2’ncisine 10 bin TL, 3’üncüsüne 7 bin 500 TL verilirken, birinci üçe girenler ailelerinden iki şahısla birlikte 5 gece 6 gün sürecek olan Çanakkale Tabiat ve Tarih Kampı’yla ödüllendirildi. Birinci üç dereceye giren yapıtların dışında her kategoriden 5’er eser sahibine teşvik olarak 2 bin 500 TL para mükafatı verildi.

Hibya Haber Ajansı