GündemHaber Girişi : 01 Mart 2023 18:04

Başkan Babaoğlu: ”Bilinmelidir ki kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir”

Başkan Babaoğlu: ”Bilinmelidir ki kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir”

Hendek Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Hendek Belediye Lideri Turgut Babaoğlu,  ülkemizi yasa boğan deprem felaketi hakkında konuştu,

Hendek’in yaptıklarını anlattı. Ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birinin yaşadığını tabir eden Lider Babaoğlu, “Kahramanmaraş merkezli 11 vilayette meydana gelen sarsıntılar yüreğimizi yakarken sonrasında ise meydana gelen depremlerde acılarımızı arttırmıştır.

Asrın felaketi sonrasında devletimiz, milletiyle birlikte afet bölgelerinde vatandaşın yanında olmuştur. Sarsıntıda kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir sefer daha Allah’tan rahmet, acılı ve kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. Türk Milleti Dayanışma ve yardımlaşma hissiyatını her vakit olduğu üzere göstermiş, afetzedeler için seferber olmuştur. Bilinmelidir ki kardeşlerimiz yalnız ve sahipsiz değildir. Evet, acımız tarifsiz ve çok büyük. Daima birlikte bu yaraları saracağız, geleceğimizi inşa edeceğiz” dedi.

Depremin olduğu andan itibaren çabucak harekete geçip Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD başta olmak üzere gerekli tüm kurumlarla bağlantılar sağlanarak uyum kurulduğunu tabir eden Lider Babaoğlu, “Bu doğrultuda deprem sabahı arama kurtarma çalışmalarına takviye hedefiyle SAKE ve Hayat takımları bölgeye gitmiş, akabinde İdeal Ocaklarımız ve belediyemizden oluşan toplam 60 istekli bu çalışmalarda yer almıştır.





Yine tıpkı gün yardım kampanyası başlatıldı. Belediyemiz nikah salonunda oluşturulan yardım toplama noktasında AFAD’tan gelen talepler doğrultusunda gelen yardımlar itinayla kolilenerek TIR’lara yüklenmiş ve bölgeye uğurlanmıştır. Su, besin, giysi, ısınma ve hijyen materyalleri, arama kurtarma gereçlerinden aklınıza gelebilecek her yardım TIR’ı, istekli operatör ve iş makinalarımızla birlikte AFAD’ın denetiminde nerede muhtaçlık var ise oraya yönlendirilmiştir. Hala teknik işçilerimiz bölgede vazife yaparken, çalışmalar devam etmektedir” diye konuştu.

Seferber olan Hendek halkına bilhassa teşekkür eden Lider Babaoğlu, “Arama kurtarma gruplarına, yardım için adete seferber olan aziz Hendek halkına, iş dünyamıza, esnafımıza, fırın sahiplerine, iş makinelerini bölgeye ulaştıran hafriyat firmalarının sahiplerine, istekli yardım toplama faaliyetlerine katılan vatandaşlarımıza, derneklerimize, odalarımıza ve sivil toplum kuruluşlarına, uyum merkezinde misyon alan Lider Yardımcım Hüdaverdi Bahadır’a, belediye meclis üyelerimize, gönüldaşlarımıza, belediye müdürleri ve çalışanlarına teşekkür ederim. Yardım kampanyasında tek yürek olan herkese, sesimizi süratli biçimde halkımıza duyuran Hendek basınına farklı başka şükranlarımı sunuyorum” tabirlerine yer verdi.

Toplam yardım ölçüsünü da aktaran Lider Babaoğlu, “ Hendek zelzelenin olduğu birinci günden bu güne bölgeye 39 TIR, 12 kamyon ve 26 kamyonet yardım materyali, 1 taşınabilir mutfak, 13 hayat konteynerı, 27 iş makinesini operatörleriyle bölgeye gönderildi. Rabbim bizlere bir daha bu türlü acılar yaşatmasın. Devletimizle birlikte Hendek Belediyesi olarak deprem gerçeğine karşı önlem çalışmalarımıza sürat katarak devam edeceğiz. Burada her birimize büyük vazifeler düşmektedir. Büyükşehir Belediyemizle birlikte 99 öncesi tüm yapılarda çalışmamız olacak. Vatandaşlarımızla birlikte bunu başaracağız.” dedi.

Hibya Haber Ajansı