GündemHaber Girişi : 14 Nisan 2023 11:34

Başkan Büyükkılıç: “Adıyaman’da Basın Sitesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz”

Başkan Büyükkılıç: “Adıyaman’da Basın Sitesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, deprem bölgesi Adıyaman’da muhtaçlık duyulan 20 konteynerlik Basın Sitesi’nin suram çalışmalarının gece gündüz aralıksız devam ettiğini belirterek, sitenin en kısa müddette hizmet vermeye başlayacağını böyledi.

Başkan Büyükkılıç, bahis ile ilgili yaptığı açıklamada, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, tüm Türkiye’yi yasa boğan ve ‘asrın felaketi’ olarak nitelendirilen zelzeleler sonrasında afetin en derinden hissedildiği tüm bölgelere yardım ve takviyelerinin sürdüğünü kaydetti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, afetten büyük ölçüde etkilenen Adıyaman’a iş makineleri, zerzevat, meyve üzere besin yardımları gönderen Büyükşehir Belediyesi’nin artık de bölgede afet sonrası lokal basın mensuplarının vazifelerini yapmaya devam edebilmeleri için Kayseri Valiliği koordinesinde Basın Sitesi’ni inşa çalışmalarına başladığını söz etti.

Nisan ayı meclis toplantısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Adıyaman Belediyesi ortasında kardeş kent olma kararı alındığını da hatırlatan Lider Büyükkılıç, Adıyaman’da kurulacak 20 konteynerlik Basın Sitesi’nin çalışmalarının hummalı ve özverili bir biçimde sürdüğünü belirtti.

Büyükkılıç, tüm imkanları ile zelzeleden etkilenen kentlere dayanaklarını sürdürdüklerinin altını çizerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak gece gündüz demeden deprem bölgesinde yaraları sarmaya ve bu kapsamda Adıyaman'da gereksinim duyulan 20 konteynerlik Basın ve Medya Sitesi’nin çalışmalarına devam ediyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı