GündemHaber Girişi : 14 Mart 2023 17:34

Başkan Büyükkılıç: “Bunların hiçbirine itibar edilmemesini tavsiye ediyoruz”

Başkan Büyükkılıç: “Bunların hiçbirine itibar edilmemesini tavsiye ediyoruz”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, geçtiğimiz günlerde Yahyalı ilçesine bağlı Ulupınar Mahallesi’nde meydana gelen deprem sonrası ilçeye ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulundu.�

Başkan Büyükkılıç, kamuoyunun zihnini bulandıracak sözlere prestij edilmemesi ikazında bulunarak, şunları söyledi:

“Sosyal mecralarda, ‘14 Mart günü vesilesiyle spekülasyonlar ile değişik doğa hareketleri, depremler olacak’ üzere dedikodularla kamuoyunun zihnini bulandırma istikametinde açıklamalar yapıldığını duyuyoruz. Bunların hiçbirine prestij edilmemesini tavsiye ediyoruz. Daima söylediğimiz toplumsal medya üzerinden değil, resmi ağızlardan, yetkililerden yapılan açıklamalara prestij edilsin diyoruz. Kayseri’miz ile ilgili çok şükür bu manada bilim adamların söylediği üzere 5’i geçecek deprem kelam konusu değil. Vakit zaman 4 civarında olan zelzelelerle de bir bakıma güç boşalımı ve bu açıdan tehlikenin azaldığı tabirler kelam bahsidir.”

Kayseri’nin afet bölgesine alınması kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğünü vurgulayan Lider Büyükkılıç, “Kayseri’mizde herhangi bir sıkıntı olmadığını, hasar tespit çalışmalarının yapıldığını, bir mağduriyet oluşması söz konusu olmadığını, Kayseri’mizin de 6 Şubat sonrası 11 ilde olan depremlerle ilgili etkilenim boyutunda bu afet kapsamına alınacağı konusundaki çalışmaların da devam ettiğini, İçişleri Bakanımız ile bugün görüşmemiz sonrasında bu çalışmanın inşallah olumlu olarak tamamlanacağını ifade ettiler” diye konuştu.





Bir sefer daha ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunan Büyükkılıç, “Geçmiş olsun diyor, deprem nedeniyle bugüne kadar vefat eden canlarımıza, kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Yahyalı’ya gelmişken Bekir Erdoğdu hocamıza da taziye dileklerinde bulunduk, Allah’tan rahmet diliyorum” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı