GündemHaber Girişi : 12 Mart 2023 12:20

Başkan Büyükkılıç: “İstiklal marşı ruhu ilelebet diri kalacak”

Başkan Büyükkılıç: “İstiklal marşı ruhu ilelebet diri kalacak”

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nün 102. yıl dönümü hasebiyle ileti yayımladı.

Başkan Büyükkılıç, İstiklal Marşı’nda, Türk milletinin tarihten bugüne kadar en değerli hazinesi olan bağımsızlık ve egemenlik uğraşının destansı bir formda anlatıldığını belirterek, “Vatan ve millet aşkını ruhumuza ilmek ilmek işleyen İstiklal Marşı’mız her vatandaşımızın daha çocukluk yıllarında ezber ettiği aklına ve kalbine kazıdığı eşsiz bir destandır. O destansı mısraları, döneme bizzat şahit olarak, milletimizin kahramanlığının merkezinde bulunarak ve bizzat yaşayarak kaleme alan büyük şair ve mütefekkirimiz Mehmet Akif Ersoy iman dolu yüreği ve silahtan güçlü kalemiyle bağımsızlık mücadelemizin neferi olmuştur” tabirlerini kullandı.

Mehmet Akif Ersoy’un bağımsızlık uğraşında kalemiyle ve Anadolu’yu gezerek kıymetli bir rol oynadığını hatırlatan Büyükkılıç, “Yedi düvel Anadolu’ya göz dikmişken aziz milletimizin her bir ferdi Mehmet Akif Ersoy’da canla başla uğraş göstermiş, bu uğraşta en ön safta yer almış yazıları, şiirleri ve konuşmalarıyla bağımsızlık ateşini canlı tutmuştur. Ayrıyeten, Mehmed Akif, Ulusal Mücadele’yi desteklemek üzere çıkardığı Sebilürreşad’ın bir nüshasını Kayseri’de çıkarmıştır. Nihayetinde kazanılan bağımsızlık gayretimizi insanı derinden etkileyen mısralarla taçlandıran Akif, ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek kahraman milletimize armağan etmiştir” tabirlerine yer verdi.

Başkan Büyükkılıç, bildirisinde gençlere de tavsiyelerde bulunarak, şunları kaydetti:

“Mehmet Akif Ersoy o günlere dair şöyle diyor; ‘O günler ne samimi ne heyecanlı günlerdi. Fakat bir gün bile ümidimizi kaybetmedik. Zaten başka türlü çalışabilir miydik? Ne topumuz vardı ne tüfeğimi fakat imanımız çok büyüktü.’ Bu türlü bir ecdadın mirasına sahip bir millet olarak hiçbir durum ve kaidede ümidimizi kaybedemeyiz, tam bilakis daha da çabalı ve özverili bir formda ülkemizin menfaatleri doğrultusunda canla başla çalışırız. Bilhassa sevgili gençlerimiz, İstiklal Marşı ruhunu yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak sizlerin elinde. Sizler sayesinde İstiklal Marşı ruhu ebediyen canlı kalacak, Anadolu sürekli bu milletin vatanı olacak. Bizler size inanıyor, güveniyor ve hep yanınızda olarak takviyemizi eksik etmemeye ihtimam gösteriyoruz. İstiklal Marşı’mızın kabulünün üzerinden geçen 102 yıl boyunca aziz milletimizin ortaya koyduğu ulusal birlik şuurunun ebediyen sürmesi duamız, temennimiz ve gayemizdir.”

İstiklal Şairini rahmetle yad eden Büyükkılıç, “Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi İstiklal Marşı’mızın kabulü yıl dönümü vesilesi ile rahmet, minnet, saygı ve özlemle yad ediyorum” dedi.

Hibya Haber Ajansı