GündemHaber Girişi : 23 Şubat 2023 12:04

Başkan Büyükkılıç: “KASKİ’miz kesintisiz, sağlıklı ve erişilebilir içme suyu için çalışıyor”

Başkan Büyükkılıç: “KASKİ’miz kesintisiz, sağlıklı ve erişilebilir içme suyu için çalışıyor”

Asrın felaketi olarak nitelendirilen, 11 vilayette can ve mal kayıplarına yol açan Kahramanmaraş merkezli büyük sarsıntının akabinde yaralar sarılmaya çalışılıyor. Ülke ve millet olarak kelam konusu bölgelerde bir nebze olsun hayatın olağana dönebilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Depremzedelere besin ve temel muhtaçlık gereçlerinin temini için tüm Türkiye seferber olurken, kamu kurum ve kuruluşlarının bölgede alt ve üst yapıyı yine eski haline kavuşturabilmek için ağır gayreti devam ediyor.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki yıkıcı zelzelenin çabucak akabinde bölgeye ulaşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Yönetimi (KASKİ) Genel Müdürlüğü grupları, gerek arama kurtarma takımlarına verdiği takviye ile gerek altyapıyı yine fonksiyonel hale getirebilmek için yaptığı çalışmalar ile örnek teşkil etti.

Su iletimi için canla başla mücadele

Depremde ziyan gören içme suyu altyapısını yine fonksiyonel hale getirebilmek için canla başla çalışan gruplar, ziyan gören çizgilerde kayıp kaçağı önlemek için değişik bölgelerde akustik yer mikrofonu aygıtları ile tarama faaliyetlerini sürdürdü. Bu kapsamda kentin merkezi ile ilçelerdeki arızalar tek tek giderildi. Ayrıyeten mekanik – elektrik gruplarınca arıza tespit edilen elektrik trafoları, elektrik panoları, su pompaları onarıldı. Muhtaçlık duyulan bölgelerde ise hidrofor sistemi devreye alınarak kesintisiz bir formda su iletimi sağlanmaya çalışıldı. Öbür yandan içme suyu terfi merkezlerindeki santrifüj pompaların bakım, tamir ve tamiratları yapılarak sistem çalışır duruma getirildi.





Konteyner kentlere yeni sınırlar çekildi

Kent genelinde yürütülen bakım tamir çalışmalarının yanı sıra makul bölgelerde kurulan konteyner kentlere ise su iletimini sağlamak için yeni çizgiler çekilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.

“Birlik beraberlik ile aşacağız”

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç, KASKİ takımlarının bölgede 7/24 aslına nazaran çalıştıklarını belirterek, özelikle su iletimi konusunda ortaya koyulan gayretin çok değerli olduğunu kaydetti.

Ülke ve millet olarak bu sıkıntı günlerden birlik, beraberlik ile çıkacaklarını belirten Lider Büyükkılıç, şunları kaydetti:

“Günlerdir ülke olarak hepimiz birebir acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Rabbim inşallah kimseye bir daha bu türlü bir acı yaşatmasın. Yaralarımızı daima birlikte sarmaya çalışıyoruz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak biz de elimizden geleni yapmaya çalıştık. Hâlâ da devam ediyoruz. KASKİ’miz de birinci andan itibaren altyapıyı fonksiyonel hale getirebilmek için çok ağır bir biçimde çalışmalarını sürdürüyor. Nitekim çok sıkıntı koşullarda çalışıyorlar. Problem yaşanan yerlerde bölge sorumlusu gruplarımız ile koordineli bir halde hareket edilerek mağduriyet önleniyor. Belirttiğimiz üzere altyapı ile ilgili her hangi bir sorun kalmayana dek çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu vesile ile bir sefer daha vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı