GündemHaber Girişi : 27 Mart 2023 14:34

Başkan Büyükkılıç, TOGG’un direksiyonuna geçti

Başkan Büyükkılıç, TOGG’un direksiyonuna geçti

Kayseri Büyükşehir Belediye Lideri Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası’nda Türkiye’nin yerli ve ulusal arabası TOGG Tanıtım Programı’na katıldı.

Kayseri Ticaret Odası bahçesinde gerçekleşen TOGG Tanıtım Programı’na Büyükşehir Belediye Lideri Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, Garnizon Kumandanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kayseri Vilayet Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kayseri Ticaret Odası Lideri Ömer Gülsoy, belediye liderleri, üniversite rektörleri, siyasi parti temsilcileri katıldı.

TOGG’un satışa sunulacak ilk modeli olan T10X’in direksiyon koltuğuna oturan ve arabası inceleyen Lider Büyükkılıç, yetkililerden araç hakkında bilgi aldı.

Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Her şeyden önce milli gururumuz olan böyle bir otomobilin şehrimizde sergilenmesinden dolayı emeği geçenlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.





Bu çalışmayı yapanları kutlayan Lider Büyükkılıç, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 5 babayiğit diye nitelendirilen tabi ki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin değerli Lideri Rifat Hisarcıklıoğlu hemşehrimiz başta olmak üzere bu işin öncülüğünü yapan dostlarımıza ayrıyeten minnet duyuyoruz. Türk insanına güvenmenin, ‘yeter ki güvenelim, yapamayacağı hiçbir şey yok’ anlayışı ile gerek savunma sanayiinde gerekse hayalimiz olan bu türlü bir yerli ve ulusal arabanın üretilmesi sürecinde bu çalışmayı yapanları kutluyoruz. Tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum, iyi, uğurlu olsun diyorum.”

Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin kentin plaka numarası olan 38 adet TOGG arabası alacaklarını tabir ettiklerini lisana getirerek, “38 demiştim ama plaka biliyorsunuz 38, halen fikrimiz geçerli, fakat bize sıra geleceğe benzemiyor. Önemli olan paylaşılması, sahiplenilmesi. O açıdan da biz 38 rakamını çok seviyoruz, şehrimizi çok seviyoruz, şehrimizin güzel insanlarını çok seviyoruz. Elbette ki 38 rakamını korumaya devam edeceğiz” formunda konuştu.

Bir gururu yaşadıklarını lisana getiren Kayseri Ticaret Odası Lideri Ömer Gülsoy ise “60 yıllık hayalin ete kemiğe bürünmüş halini burada görüyorsunuz. İnsanımıza güvendiğimiz zaman neleri başarabileceğini de görüyoruz ama burada en önemli şey irade. Bu iradenin konmasıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın koyduğu iradeyle bu hayali gerçekleştirmiş olduk. Emeği geçenlere başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm emeği geçenlere canı gönülden teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

TOGG’un T10X modeli araba, 1 ay boyunca Kayseri Ticaret Odası Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu önünde Kayserililerin beğenisine sunulacak.

Hibya Haber Ajansı