GündemHaber Girişi : 11 Mart 2023 12:54

Başkan Büyükkılıç’tan ‘toplanma alanları’ hatırlatması

Başkan Büyükkılıç’tan ‘toplanma alanları’ hatırlatması

Başkan Büyükkılıç, AFAD bilgilerine nazaran Kayseri ili Hacılar ilçesinde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrası anında gerekli çalışmaları başlatarak Kayserililere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vatandaşlardan panik havası oluşturacak açıklamalara prestij edilmemesi ricasında bulunan Lider Büyükkılıç, vatandaşlardan gelen sorular üzerine AFAD tarafından belirlenen toplanma alanlarını her vatandaşın öğrenmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Büyükkılıç, AFAD’ın belirleşmiş olduğu toplanma alanlarına vatandaşların e-devlet üzerinden erişebileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Her bireyin adresine tarifli toplanma alanı mevcut. T.C. kimlik numaranızla e-devlete giriş yapın. Akabinde AFAD’ın sunduğu hizmetlerden Afet ve Acil Durum Toplanma Alanlarını seçin. İkamet ettiğiniz adrese en yakın toplanma alanını belirleyin. Yalnızca bugünlere özel olarak değil, deprem şuuru oluşturmak ismine uygulamamız gerekenler ortasında yer alan ve daima hazırda bulunması gereken deprem çantanızı kesinlikle hazırlayın. Konutunuza yakın birden fazla toplanma alanı olabilir, bu yüzden afet durumunda aile bireyleri ile bir ortaya geleceğiniz toplanma alanını kararlaştırın.”





Başkan Büyükkılıç ayrıyeten, kamu kurum ve kuruluşlarının vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemleri alma noktasında canla başla çaba gösterdiğinin altını çizdi.

Hibya Haber Ajansı