TeknolojiHaber Girişi : 06 Temmuz 2022 14:35

Başkan Cin Bilime Öncelik Veriyor

Başkan Cin Bilime Öncelik Veriyor

 

Pendik Belediyesi, bilim merkezlerinde bu yıl 30.650 kişiyi bilimsel atölyeler, icatlar ve deneylerle buluşturdu

GELECEĞİN dünyasında bilim ve teknoloji insanların ve ülkelerin statülerini belirleyen en önemli unsurlar olacak. Bu noktada farkındalık geliştiren Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin; Robotik Kodlama, Scratch Kodlama ve Yaz Bilim Okulu gibi süreli eğitimlerin yapıldığı bilim merkezlerini hizmete sokarak, örnek isimlerden biri oldu.

Pendik’teki bilim merkezlerinin aktiviteleri çerçevesinde, sadece bu yıl toplam 30.650 kişi bilimle buluşturuldu. Yıl boyunca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 903 okul grubu, bilim merkezlerini ziyaret ederek, bilimi eğlenerek öğrendi. Öğrenciler yaptıkları bilim gezilerinde Fısıltı Çanakları, Vücudum Nerede?, Van De Graff Jeneratörü, Periskop, Işık Tüneli ve Güneş Sistemi gibi 60 çeşit istasyonu deneyimleme ve öğrenme fırsatı yakaladı. Gözetmen öğretmenler eşliğinde evreni, insan vücudunu, icatları ve daha bir çoğunu öğrenen öğrenciler Sülüntepe, Neşet Ertaş ve Esenler Bilim merkezlerine gelerek çeşitli bilimsel materyalleri yerinde inceledi. Öğrenciler bilim gezilerinin sonunda Stem Atölyelerinde bilim kitlerini yaptı. Okul gruplarının dışında bilim merkezlerinde bireysel başvuran 4.650 kişi atölye çalışmaları ve gezilere katıldı.

Bilim merkezlerinin yanı sıra gençler çok amaçlı spor merkezleri, kütüphaneler, gençlik kampları gibi tesislerde; sosyal – kültürel – sportif anlamda da desteklenmekte.