GündemHaber Girişi : 09 Nisan 2023 15:04

Başkan Özdemir: “Şehrin batı yakasının ulaşımda mağduriyetin tek sebebi İBB’dir”

Başkan Özdemir: “Şehrin batı yakasının ulaşımda mağduriyetin tek sebebi İBB’dir”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının İBB’den (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) devralarak 2.5 senede imalini tamamladığı BaşakşehirKayaşehirMetro sınırı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı programla hizmete açılıyor. 6,2 kilometre uzunluğundaki Başakşehir-Kayaşehir çizgisinde Onurkent, Kent Hastanesi, Kayaşehir 15. Bölge ve Kayaşehir meydan istasyonları olmak üzere toplam 4 istasyon bulunuyor. Çam ve Sakura Kent Hastanesi'nden de geçecek ve tasarım suratı saatte 80 kilometre olan araçlar vasıtasıyla saatte tek tarafta 70 bin yolcuya hizmet verecek.

Kirazlı’dan Çam ve Sakura Kent Hastanesi’ne seyahat mühleti 23 dakika

Metrokent istasyonunda Bağcılar-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyatköy çizgisinin yanı sıra Kayaşehir istasyonunda Halkalı-İstanbul Havalimanı metro sınırıyla entegre olacak. Bu entegrasyonla bölgenin havalimanına metro ulaşımı da sağlanacak. Süratli, ekonomik ve inançlı bir ulaşım inşa edecek çizgi sayesinde Kayaşehir-Mahmutbey ortası seyahat mühleti 20 dakika, Çam ve Sakura Kent Hastanesi- Bağcılar (Kirazlı) ortası seyahat müddeti 23 dakika olacak.

Bu çizgi 2.5 sene üzere bir vakitte tamamlandı

Açılış öncesi sınırın dünden bugüne üretim kademesine değinen İBB Ulaşım ve Trafik Kurulu Lideri da olan Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir, “Bu çizgi pandemi devrinde gündem olmuştu. Burayı İBB yapacaktı. AK Parti periyodunda buranın ihalesi yapılmıştı. Yaklaşık yüzde 8 oranında ilerleme kat edilmişti. Lakin İBB hem etraf yolları hem de bu metro sınırını yapamayacağını tabir edince Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız 2020’nin ortasında bu çizgisi devraldı ve 2.5 sene üzere bir vakitte tamamlanmasını sağladı” dedi.

Ulaşım ismine kıymetli işler yapılıyor

İstanbul’da ulaşım ismine kıymetli işler yapıldığını da belirten Özdemir, “Bu sene içerisinde Kağıthane – Havalimanı çizgisinin açılışını gerçekleştirmiştik. Halkalı – Havalimanı sınırı da tamamlandığı vakit Avrupa Yakası’nda bir ring oluşacak. Avrupa Yakası’nın tamamı birbirine entegre bir formda bağlanmış olacak. Arnavutköy’den Şişli’ye süratli bir ulaşım olacak. Havalimanından Avrupa Yakası’nın neresine gidecek olursanız olun hatta Anadolu Yakası’na direkt buradan metrobüsle karşı ulaşım sağlanmış oluyor” diye konuştu.

Esenyurt, Büyükçekmece ve Beylikdüzülü vatandaşlar mağduriyet yaşıyor

Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece’de oturan vatandaşlara seslenen Özdemir, şunları söyledi:

“Şu anda kenti batı yakasının ve daha da batısındaki kısmın havalimanına ulaşamamışının tek sebebi İBB’dir. Mahmutbey – Esenyurt ile Kayaşehir – Başakşehir sınırı birebir vakitte ihale edilmişti. 2019’da İBB, ikisini de devraldı. İBB birisini yapamayacağı dediği için burayı bakanlık yaptı. İBB’nin yaptığı sınır ise yüzde 5’lik düzeyde. Şayet İBB, Mahmutbey – Esenyurt sınırını yapmış olsaydı Esenyurtlu bir vatandaşımız havalimanına rahat bir halde ulaşacaktı. Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmeceli vatandaşlarımız bu manada çok büyük mağduriyet yaşıyor.”

Emeği geçenlere teşekkür etti

Metro sınırının Türkiye'ye iyi olmasını dileyen Özdemir, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı