GündemHaber Girişi : 30 Mart 2023 16:20

Başkan Özdemir: “Yeni nesillere güzel bir Türkiye bırakmak adına kararlıyız”

Başkan Özdemir: “Yeni nesillere güzel bir Türkiye bırakmak adına kararlıyız”

30 Mart Milletlerarası Sıfır Atık Günü’nde Bağcılar Belediyesi, çocuklarda etraf şuuru oluşturmak hedefiyle özel bir aktiflik düzenledi. Bu kapsamda 5 anaokulundan 30’ar öğrenci, Kapalı Çocuk Oyun Parkı’nda “Atığını Eğlenceye Çevir” isimli programda bir ortaya geldi.

Çevre mühendisleri, eğitim verdi

Öğrenciler öncelikle Bağcılar Belediyesi etraf mühendisleri tarafından geri dönüşüm ve sıfır atık hususları hakkında bilgilendirildi. Akabinde etraf dostu minikler, yanlarında getirdikleri atık çeşitlerini cinslerine nazaran ayrıştırıp taşınabilir atık merkezlerine attı.

Eğitimlerin akabinde çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi. Sıfır atık bez çantalarına baskı ve boyama yapan minikler, kapalı oyun parkında oyunlar oynadı. Bu hoş anlarda Bağcılar Belediye Lideri Abdullah Özdemir de öğrencilere eşlik etti.





1 milyon ağacın kesilmesini önledik

Sıfır atık konusunda hassas bir belediye olduklarını lisana getiren Özdemir, “22 mahallemizde Taşınabilir Atık Getirme Merkezimiz bulunuyor. Birinci sınıf atık getirme merkezini de kurduk. Sıfır atık evrakımızı de Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanımızın elinden aldık. Okulları da bu sürece dahil ediyoruz. Çocuklar bu durumu kavrar ve anlarsa şuurlu bir durumu ailelerinde sağlamış oluruz. Bugün de çocukların getirdiği atıkları ayrıştırarak tabiata tekrar bir atık olarak değil de geri dönüşüm olarak kazandırılmasını sağlıyoruz. Belediyemizin ambalajlarla ilgili yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yaklaşık 1 milyon ağacın kesilmesini önledik. Değerli bir sayı. Özelikle yeni kuşaklara hoş bir Bağcılar ve Türkiye bırakmak ismine kararlıyız” dedi.

Hibya Haber Ajansı