GündemHaber Girişi : 03 Mart 2023 15:54

Başkan Şahin, deprem sonrası çalışmalar için kadın akademisyenlerle görüştü

Başkan Şahin, deprem sonrası çalışmalar için kadın akademisyenlerle görüştü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, depremlerden etkilenen merkez ile ilçelerde yürütülecek çalışmalarla ilgili 40 bayan rektör ve rektör yardımcısıyla görüntü konferans formülüyle bir ortaya geldi.

Depremlerden etkilenen başta Nurdağı ve İslahiye ilçeleri olmak üzere kent merkezini de kapsayan afet sonrası etrafa ahenk, sağlamlık, tarım çalışmaları üzere mevzuları kapsayan toplantıda ileride yapılacak çalışmalar için planlama ve raporlama konuşuldu.

Katılımcı bayan akademisyenler yeni planlamalarda Lider Fatma Şahin ve grubuna bilimsel dayanak vereceklerini, alanlarında elde ettikleri deneyimleri ile ulusal ve memleketler arası ilişkilerinin çalışmalarda kullanacaklarını lisana getirdiler.

Video konferansta Büyükşehir Belediyesi’nin deprem bölgelerinde vatandaşa sunulan hizmet ve çalışmalar hakkında sunum ve bilgilendirme yapan Lider Fatma Şahin, başta su idaresi olmak üzere, paklık, toplumsal yardımlar ile son durum hakkında konuştu.





Konuşmasında kentin fevkalâde sıkıntı bir devirden geçtiğini vurgulayan Şahin, kelamlarını şöyle sürdürdü:

“Şehrimizi, bölgemizi, ülkemizi dirençli yapma konusunda bir araya geldik. TÜBİTAK ile Deprem Master Planı yapmıştık. Teknik odalar, akademik kadrolar, STK’lar ve beşeri sermayemizle bu işin uzmanı hocalarla çalışmaya başlamıştık. ‘Dirençli Şehir’ konusunda en hazır kentlerden bir tanesiydik. Biz itfaiye bölümümüzü bu gibi durumlara hazırlamış, personelimizi arama kurtarma konusunda eğitmiştik.”

Toplantıda vatandaşların hayatını süratli bir halde olağanlaşması için çalışıldığını ve psikolojinin yönetilmesi gerektiğinin üstünde duran Lider Şahin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Özellikle Nurdağı ve İslahiye ilçe belediyeleri bu büyük sorunu kaldıracak güçte değil. İlçeleri hızlı bir şekilde ayağa kaldıracağız. Yıkılan tarihi mekanları aslına uygun hızlı bir şekilde restore edeceğiz. Orta ve uzun vadeli sürdürülebilir dirençli şehir yolculuğumuzda teknoloji, bilgi ve bilim yoluyla bu toplantıya katılan katılımcıların tecrübelerinden yararlanacağız. Kadınların ışığı ile yükselip iyileşeceğiz.”

Türkiye Belediyeler Birliği öncülüğünde yürütülen, kapanış toplantısına hazırlanan İklim, Bilim ve Bayan Toplantıları’nın iştirakçileriyle yapılan görüntü konferans, deprem gündemiyle artık Bilim Akademi Bayan Toplantıları olarak devam edecek.  �

Hibya Haber Ajansı