GündemHaber Girişi : 31 Mart 2023 00:03

Başkan Soyer, Adıyaman’da kurulan konteyner kenti ziyaret etti

Başkan Soyer, Adıyaman’da kurulan konteyner kenti ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Adıyaman Deprem Uyum Merkezi Koordinatörü Ekrem Tükenmez ve Aysel Özkan, Lider Soyer’e çalışmalar konusunda bilgi verdi. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere de Başkan Soyer’e eşlik etti.

Çocuk konutu, çocuk parkı, kütüphane, toplumsal tesis, çamaşırhane, revir, diş ünitesi ve bayan doğum muayene ünitesini içeren konteyner kentte depremzedelerle bir ortaya gelen Lider Soyer, meseleleri ve talepleri dinledi. Büyükşehir Belediyesi, Adıyaman’da toplam 389 konutun bulunduğu iki konteyner kent inşa ediyor.

Başkan Soyer, Adıyaman Vali Vekili Muhammet Tugay ve Adıyaman Belediye Lideri Süleyman Kılınç’ı da ziyaret etti.





Soyer: “Bu enkazın altından kalkacağız”

Konteyner kent ziyaretinde konuşan Lider Tunç Soyer, “Burada yaklaşık 4 bin şahsa sıcak yemek vermeye devam ediyoruz. Konteyner kentimizin eksikleri hala var, mefruşat, mobilya, klima, şofben. Onları da kısa vakitte tamamlayacağız. Birinci günden beri buradaydık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kimliğini en güçlü şekilde buraya taşımaya gayret ettik. Yaralar sarılana kadar, yüzler gülene kadar burada varlığımızı sürdüreceğiz. Diliyorum ki, el ele bu büyük enkazın altından kalkacağız. İzmir’de olsak da yüreğimiz buradaki kardeşlerimizle bir arada, çocuklarımızla bir arada. Elimizden gelen her türlü takviyesi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Adıyaman’a yardım devam ediyor

Afetten sonra Adıyaman’da Afet Uyum Merkezi kuran İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere belde ve köyler de dahil olmak üzere hizmet vermeye başladı. Bugüne kadar 166 bin 400 kişilik yemek, 191 bin 300 besin paketi, 40 bin 154 hijyen, 61 bin 188 su, 89 bin 890 kesim kıyafet, 9 bin 828 çocuklar için süt, 7 bin 504 bebek maması, 18 bin 120 bebek bezi, 317 çadır,  bin 509 yatak, yorgan ve battaniye, 411 uyku tulumu bölgeye ulaştırıldı.

Hibya Haber Ajansı