GündemHaber Girişi : 11 Mart 2023 13:34

Başkan Soyer: “Kadınların öncülüğünde başka bir Türkiye yaratacağız”

Başkan Soyer: “Kadınların öncülüğünde başka bir Türkiye yaratacağız”

Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki buluşmaya, Lider Tunç Soyer’in yanı sıra CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu, Selçuk Belediye Lideri Filiz Ceritoğlu Sengel, Karaburun Belediye Lideri İlkay Girgin Erdoğan, İzmir Kent Kurulu Lideri ve İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi Lideri Nilay Kökkılınç, İzmir’in 30 ilçesinden bayan meclis üyeleri ve akademisyenler katıldı.

“Kimsenin rehavete düşmeye hakkı yok”

Başkan Soyer, bu hoş toprakların ve hoş insanlarının daha düzgün bir hayatı hak ettiğini söz ederek, şöyle devam etti:

“Yüz sene önce atalarımız bir cumhuriyet müjdesi yarattı. Şimdi de aynı enkazın altından yepyeni Türkiye’yi çıkarmamız mümkün. Atalarımızın sorumluluğu şimdi bizde. Bu sorumluluk duygusunu iliklerimizde hissetmemiz lazım. İlk defa bu kadar yakınız; ya yakalarız ya da kaçırırsak çok şey kaçırırız. Ben başaracağımıza inanıyorum. Bu ülkenin aydınlık kadınları, vicdan sahibi kadınları sizlerin öncülüğünde başka bir Türkiye’yi yaratacağız.”





“Biz kazanacağız kadınlar kazanacak”

CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu ise “Her alanda toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ve kadın emeğini görünür kılmak için başlıyoruz. Biz kazanacağız;  kadınlar kazanacak” halinde konuştu.

Konuşmaların akabinde Ege Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun, meclis üyelerine seçim çalışmaları ve bağlantı teknikleriyle ilgili sunum yaptı.

Hibya Haber Ajansı