GündemHaber Girişi : 11 Nisan 2023 17:20

Başkan Soyer, Kiraz’ın Dokuzlar köyünü ziyaret etti

Başkan Soyer, Kiraz’ın Dokuzlar köyünü ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, 2019 mahallî seçimlerinde kendisine en az oyun çıktığı ve vazifeye gelir gelmez birinci ziyaret ettiği yer olan Kiraz'ın Dokuzlar köyüne gitti. 4 yıl boyunca tüm taleplerin kıymetlendirilerek hizmet götürülen köyün sakinleriyle bir ortaya gelen Lider Tunç Soyer’e Ödemiş Belediye Lideri Mehmet Eriş, Beydağ Belediye Lideri Feridun Yılmazlar ile CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu da eşlik etti. Seçim çalışmalarına en az oy aldığı köyden başlayan Lider Soyer, Dokuzlar sakinleriyle sohbet etti, muhtaçlıklarını sordu.

“Tarımda ekmeğini kazanamıyor”

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm talepleri karşılamaya devam edeceklerini belirten Lider Soyer, tarımın ehemmiyetine dikkat çekti. İzmir’de “Bir Öteki Tarım Mümkün” vizyonuyla hayata geçirilen çalışmaları anlatan Lider Soyer, şunları söyledi:

“Bu memlekette hayvancılığa toz kondurulmaması lazım. Burada üreten vatandaş, üretimden vazgeçer, hayvanını satarsa, toprağını ekmezse kentlinin de istikrarı bozuluyor. Konutunu dağıtan, işini dağıtan kente gidiyor. Burada işsiz ordusuna katılıyor. Burada üretmeye devam etse neden öbür yere gitsin? Lakin beşerler mecbur kalıyor. Tarımda ekmeğini kazanamıyor. Evvelce planlama teşkilatı vardı. Beşerler ne ekeceğini, kaçtan satacağını biliyordu. Bunu kaldırdılar. Üretici kendi başına, çaresiz, ne yapacağını bilmiyor. Her sene öbür bir eser ekiyor. Tarım sahipsiz bırakılmaz. Tarımın planlanması lazım. Eserin planlanması lazım.”

“Çok az kaldı”

Dokuzlar Muhtarı Mahmut Akçaoğlanoğlu'nun “Vatandaş üretmek istiyor. Kente gitmek istemiyor” kelamları üzerine Lider Soyer, “Çok az kaldı. Sıkın dişinizi. Bir şey değişecek, her şey değişecek” cevabını verdi. CHP İzmir Vilayet Lideri Şenol Aslanoğlu ise “Sizlerin dayanağı ile bahar gelecek” tabirini kullandı.

Hibya Haber Ajansı