GündemHaber Girişi : 01 Mart 2023 16:20

Başkan Soyer Osmaniye’deki depremzedelerle bir araya geldi

Başkan Soyer Osmaniye’deki depremzedelerle bir araya geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, afet bölgesinde genel uyumunu İzmir’in üstlendiği Osmaniye’deki programının ikinci gününe iki kıymetli buluşmayla başladı. Osmaniye Afet Uyum Merkezi’nde birinci olarak işçiyle bir ortaya gelen Lider Tunç Soyer, alanda kapı kapı dolaşarak bölge halkına hizmet sunan takımlardan bilgi aldı. Lider Soyer, daha sonra afetten ötürü konutları ziyan gören hak sahipleriyle buluştu. Lider Soyer’e, İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu eşlik etti.

Osmaniye ile kalıcı bir münasebet, kardeşlik bağı kurmak istediklerini belirten Lider Soyer, İzmir sarsıntısının akabinde kentte kooperatifçilik modeliyle hayata geçirilen Halk Konut uygulamasına ait bilgiler verdi. Osmaniye Belediye Lideri ile görüşme sağlamak için randevu talep ettiğini aktaran Lider Soyer, ayrıyeten K hududu ve emsal artışı çalışmalarının gerekliliğini ileteceğini söz etti.

Osmaniye’yi yine ayağa kaldırmak hedefiyle el birliğiyle çalışmaya hazır olduklarını belirten Lider Soyer, İzmir’den uzanan kardeşlik eli için “İki temel başlıkta bu kardeşliği geliştirmek istiyoruz. İzmir’in güçlü olduğu yanlardan bir tanesi tarım, bir tanesi kentsel dönüşümdür. Biz bu iki bahiste tecrübelerimizi sizinle paylaşabiliriz, sizin gücünüze güç katabiliriz diye düşündük. Buradaki varlığımızın sebebi budur. Bu varlık 1 ay, 3 ay, 1 sene değil, uzun soluklu bir yol arkadaşlığı olsun istiyoruz. Bu türlü baktığımız için de uzun soluklu planlar, hazırlıklar yapıyoruz. Niyetimiz siz bize ‘tamam kardeşim güle güle’ diyene kadar yanınızda durmak. O nedenle buradayız. Siyaset yapmak üzere bir sıkıntımız yok. Kimsenin rolünde, makamında gözümüz yok. Biz iki kentin kardeşliğini büyütmek istiyoruz. Bu, Türkiye’ye ders olacak. Türkiye’nin buna gereksinimi var” dedi.





İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da İzmir’deki Halk Konut uygulamasının birinci örneği olan Dilber Apartmanı’nı örnek gösterdi. Kooperatifleşme sürecini anlatan Kaya vatandaşlara teknik bilgiler de verdi.

Hibya Haber Ajansı