GündemHaber Girişi : 02 Nisan 2023 13:34

Başkan Soyer: “Yıllardır hayalini kurduğumuz bir çalışmaydı”

Başkan Soyer: “Yıllardır hayalini kurduğumuz bir çalışmaydı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 30 yıldır kent gündemindeki “Gürçeşme Caddesi’nin genişletilmesi” projesini tamamladı. Deprem bölgesinde ziyaretler yapan İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, kente döndüğü cumartesi gece saatlerinde çalışmaları tamamlayan çalışanlarla bir ortaya geldi. İncelemede İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ozan Yılmaz ve İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Heval Savaş Kaya da yer aldı. Lider Soyer, çalışanlara baklava ikram etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Deprem bölgesinden geldik. Bu gece Gürçeşme Caddesi’ndeki kamulaştırma çalışmalarının akabinde caddenin sıcak asfalt çalışmasının sonuna gelmiş bulunuyoruz. Çok uzun yıllardır hayalini kurduğumuz, beklentisi içinde olduğumuz bir çalışmaydı bu. Sonlandırıyor olmaktan çok memnunuz. Bölgedeki halkımız uzun bir vakittir bu çalışmalar nedeniyle mağdur olmuştu. Çok şükür sonuna gelindi. Arkadaşlarımla iftihar ediyorum. Vatandaşlarımızdan da anlayışları nedeniyle her birine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hem Konak ilçesine bağlı Gürçeşme ve etrafındaki semtlerin hem de Buca’nın kent merkeziyle bağlantısını sağlayan en önemli arterlerden Gürçeşme Caddesi’nin genişliği 10 metreden 20 metreye çıkartıldı. Ayrıyeten bölgedeki istinat duvarı ve merdivenler de yenilendi. Buca’ya araç giriş çıkışını da kıymetli ölçüde rahatlatacak çalışmalar kapsamında Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İZBETON takımları 800 metre uzunluğunda taş duvar, 5 merdiven, bin 300 metrekare alanda karo taş ve bordür imalatını tamamladı. Toplam 4 bin 400 metrekare çift taraflı kaldırım ve aydınlatma imalatı yapıldı. Düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra caddeye asfalt serildi.

İZSU Genel Müdürlüğü, bölgenin kanalizasyon çizgisindeki ekonomik ömrünü tamamlayan boruları yeniledi. Çalışmalar kapsamında 1,5 kilometresi kanalizasyon sınırı olmak üzere yaklaşık 3 kilometre yeni sınır imalatı yapıldı. Yeni sınırların devreye alınması ile bölgenin kanalizasyon kapasitesi arttı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Caddesi’nin genişletilmesi projesi kapsamında 215 taşımaz için bugüne kadar 16 milyon 845 bin TL’lik kamulaştırma yaptı.

Hibya Haber Ajansı