GündemHaber Girişi : 22 Nisan 2023 15:04

Başkan Yavaş’tan 23 Nisan mesajı

Başkan Yavaş’tan 23 Nisan mesajı

Yavaş'ın yayımladığı ileti şöyle:

“23 Nisan 1920, Türk milletimizin ulusal iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla bu ulu günü Büyük Başkan Mustafa Kemal Atatürk’ün, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edişinin 103. yılını gururla kutluyorum.

Ankara, TBMM’nin açılma onuruna nail olan bir kent olarak kurtuluş uğraşımızda cephane ve asker sayımızın azaldığı her gün, inancımızın ve vatan sevdamızın arttığı, bu inancın tüm Anadolu’ya dalga dalga yayıldığı kenttir. Bu kent; hürriyet meşalesinin sonsuza kadar yanacağı kenttir.

Göreve geldiğimizden beri pandemi, sel, deprem üzere felaketlerden geçtik. Yalnızca Ankara'mızda değil tüm Türkiye'de de gücümüzün yettiği her yere ulaşmaya ve vatandaşlarımızın yanında olmaya büyük itina gösterdik. Egemenlik, kayıtsız kuralsız milletindir.” şuuruyla Ankara’yı yönettik. Yaptığımız çalışmalarda, hedeflediğimiz projelerde çocuklarımızın ve gençlerimizin görüş ve tekliflerini önemsedik. Bugün de elimizde bayrak, lisanımızda marşla kentimizin dört bir yanında bugünü coşkuyla kutluyoruz.





Sevgili Evlatlarım; gücünü geçmişinden alan bir millet olarak sağlam adımlarla adalet ve liyaket şuuruyla karanlıklara meydan okumayı maksat edinen bir jenerasyonun mimarı sizler olacaksınız. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de katılımcı vesosyal belediyecilik anlayışımızla her birinizin yanında olacağız. Bu his ve düşüncelerle Büyük Lider Mustafa Kemal Atatürk'ü, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerinive aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Hibya Haber Ajansı