GündemHaber Girişi : 02 Mart 2023 15:54

Başkan Yazıcı, “2013 Yılında Tuzla’da deprem risk haritası çıkardık”

Başkan Yazıcı, “2013 Yılında Tuzla’da deprem risk haritası çıkardık”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, Hatay’da yapılan çalışmaları ve Tuzla’daki çalışmalar hakkında kıymetli açıklamalarda bulundu. Lider Yazıcı, kalıcı konutlar yapılana kadar ve lokal yönetimlerin yine organize edilinceye kadar bölgede çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Ayrıyeten Lider Yazıcı, 2013 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğinde Tuzla’da deprem risk haritası çıkardıklarını belirtti. Lider Yazıcı, bölgedeki depremzedelerin, yaşadıkları tramvayı götürebilecek toplumsal rehabilitasyon oluşturacak birçok projeyi Hatay’da gerçekleştirdiklerini açıkladı.

“Belediyecilik hizmetimizi, en uç noktadaki vatandaşlarımıza kadar götürüyoruz”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Hatay’da kalıcı konutlar yapılana kadar, konteyner kentlerde hayatın idame ettirilmesi, kalıcı konutlar oluştuktan sonra mahallî yönetimler yine organize edilinceye kadar en az 6 ay buradayız. Hatay’da ikinci bir belediye olacak biçimde 85 işçi, 60’dan fazla aracımız var. Lider Yardımcılarımız ve müdürlerimiz makul dönemler içerisinde değişerek bir tertip şeması kurduk. AFAD ile koordine bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Konteyner kentte de yaşarken, oradaki vatandaşlarımızın muhakkak bir standardı olması lazım. Ramazan ayı geliyor, iftarın ve sahur yemeklerin hazırlanması, çocukların eğitim alanlarının oluşması çok kıymetli. Tuzla’da Anne Çocuk Eğitim Merkezimiz var. Merkezimizi oradaki çocuklar kullanabilmesi için müdürlüklerimiz bir çalışma yapıyor. Bu tramvayı götürebilecek toplumsal bir rehabilitasyon oluşturacak birçok çalışmamız var. Belediyecilik hizmetimizi, en uç noktadaki vatandaşlarımıza kadar götürüyoruz ve kalıcı konutlar yapılana kadar ve mahallî yönetimler tekrar organize edilinceye kadar biz bölgeden ayrılmayacağız” dedi.

“2013 yılında Tuzla’da deprem risk haritası çıkardık”





Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” 2013 yılında Tuzla’da İstanbul Teknik Üniversitesi ile deprem risk haritasını çıkardık. Üniversitemizden iki tane hocamız ile birlikte nerede toplanabilir, nerede yollar tıkanabilir, eski yapılar nerededir, fay sınırları ve yan kolları nerededir diyerek bir çalışma yaptık. Önemli bir çalışma yapmıştık. Bu alanlarımızın alt yapılarının hazır olanları var, olmayanları da hazırlıyoruz. Kimi ilçeler için o alanlarımızı da hazır tutmamız gerekiyor. Sivil inisiyatifi katmadan bu işi yapmak mümkün değil. Her mahallede arama ve kurtarma takımı kurulmalı ve o mahallelerde konut sahibi olan şahıslardan, ‘Deprem görev emri’ olarak herkesin bir misyonu olmalı” dedi.

Hibya Haber Ajansı