GündemHaber Girişi : 16 Nisan 2023 12:50

Başkan Yazıcı, gazeteci ve radyocularla sahur programında buluştu

Başkan Yazıcı, gazeteci ve radyocularla sahur programında buluştu

Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Toplumsal Tesisleri’nde ulusal basın, lokal basın ve radyocular ile sahur programında bir ortaya geldi.

Tuzla Belediyesi’nin klasik hale gelen Basın Sahuru Programlarının bir yenisi daha Ayyıldız Toplumsal Tesisleri’nde düzenlendi. Programa Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı, ulusal basın, mahallî basın ve radyocular bir ortaya geldiler. Sahur programında bir ortaya gelen basın mensupları uzun uzun hasbihal ettiler. Lider Yazıcı’da sahur programına katılan tüm basın mensupları ile tek tek sohbet etti.

“Gerçek gazeteciliği zelzelede bir sefer daha gördük”

Programda konuşan Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı,” Gerçek gazeteciliği zelzelede bir sefer daha gördük. Yanlışsız bilgiyle yanlış bilginin nasıl olumlu yahut olumsuz sonuçlar ortaya çıkardığını net bir biçimde gördük. Bazen yanlış bir toplumsal medya paylaşımının çok farklı noktalara ve taraflı sonuçlara götüren durumlarını gördük. Hatırlarsınız bir ‘Baraj Patladı’ dediler. Ben o gün oradaydım. Bir anda yollar alt üst oldu. Herkes arama ve kurtarmayı bıraktı ve farklı noktalara gitti. Herkes o kenti boşaltmaya kalktı. Bunun üzere birçok şeyi gördük. Bir UMKE çalışanının çok hoş bir paylaşımı vardı. ‘Twitter bir acil yardım çizgisi değildir. Paylaşımlarınız işimizi yapmamızı engelliyor’ diyordu” halinde konuştu.





“Yapmış olduğunuz ulvi işten ötürü sizlere teşekkür ederim”

Tuzla Belediye Lideri Şadi Yazıcı, “Sosyal medyada yalnızca olanlar değil, kurumsal yapıda bunları toplumsal medyada paylaşanlarla, gerçek gazetecilerle, yalnızca ve yalnızca bir telefonla konforlu ortamlarında bir formda bir şeyleri paylaşıp, yarım yamalak bilgilerle, farklı bir yorumla paylaşanların olumlu değil, olumsuz sonuçlarını gördük. Toplumsal medyada yalnızca ve yalnızca bu paylaşımlarla haberciyim diye geçinenlerin gerçek gazetecilerden ayırt edilmesi gerektiğini ve gazeteciliğin kıymetini bir kere daha ortaya koydu. Ben bu açıdan gerçek gazeteciliğin kıymetini tekrar tekrar altını çiziyorum ve kurumsal manada gerçek bilgi ile halkı, yöneticileri en âlâ halde vaktinde uyararak hakikat işlerin yapılmasını sağlayan gerçek gazetecilerdir. Bu bakımdan hakikat yönlendirmeyi yaptığınız ve yapmış olduğunuz ulvi işten ötürü sizlere teşekkür ederim” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı