GündemHaber Girişi : 28 Mart 2023 13:34

Başkan Yazıcı: “Gençlerimizi depreme birlikte hazırlayacağız”

Başkan Yazıcı: “Gençlerimizi depreme birlikte hazırlayacağız”

Tuzla’da bulunan ve Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların müdürleri ve yöneticileri, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Toplumsal Tesisi’nde düzenlenen iftar programında bir ortaya geldi. Programda okul müdürlerine konuşan Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, “Bilinçli bir neslin çok kıymetli olduğunu bir defa daha anlıyoruz. 2013 yılında başlatmış olduğumuz deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası çalışmalara gençlerimizin, çocuklarımızın, en iyi şekilde hazırlanabilmesi için sizlere ihtiyacımız olacak” dedi.

Tuzla’da bulunan ve Ulusal Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların müdürleri ve yöneticileri, Tuzla Belediyesi Ayyıldız Toplumsal Tesisi’nde iftar programında bir ortaya geldi. Yaklaşık 250 kişilik okul müdürü ve yöneticilerine Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu da eşlik etti.

Yaklaşık 1 saat süren programda Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, öğrencileri geleceğe hazırlayan okul müdürlerine, yöneticilere ve öğretmenlere teker teker teşekkür ederek, “2013 yılında başlatmış olduğumuz deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası çalışmalara gençlerimizin, çocuklarımızın, en iyi şekilde hazırlanabilmesi için sizlere ihtiyacımız olacak.” dedi.





“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı geleceğe sizler hazırlıyorsunuz”

Programda açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, ”Bizim en değerli varlıklarımız olan çocukları sizlere emanet ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan o çocuklarımızı geleceğe sizler hazırlıyorsunuz. Münasebetiyle sizlerin yaptığı işler, bugünü değil, geleceğe dair varlığımızın devamı ve sürdürülebilir olması için değerli olan bir iş yapıyorsunuz. Biz bunun için her vakit imkanlarımızı ve imkanlarımızı elimizden geldiğince sağlıyoruz.” diye konuştu.

“Tuzla birliğini, beraberliğini, deprem bölgesine maddi manevi akıttı”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, “Amaç yalnızca yemek değil. Tıpkı sofrayı paylaşmanın değeri çok daha değerli. Rabbim kardeşliğimizi artırsın. Bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Zelzelede de bunu en hoş formda gördük. Tuzla birinci saatlerden itibaren birliğini, beraberliğini, kardeşliğini deprem bölgesine hem gönlünü hem de yüreğini bir biçimde maddi ve manevi bütün imkanlarını oraya akıttı. Çok hoş işler yaptık. Lakin Rabbim bir daha bize bu türlü bir afeti göstermesin. Bin kilometre ötedeki bir yere, deprem sabahı sabah 9’da Adana Havalimanı’nda saat 11’de Antakya’da bulunan arama ve kurtarma gruplarımızla bir arada bugün hala 200’ü aşkın, yardım tırı dahil olmak üzere, bütün yardımsever arkadaşlarımızla, iş makineleri, belediyemizin çalışma araçlarına, her gün gereksinime binaen oradaki gereksinimlere uygun bir formda yardım toplayarak gönderen Tuzla ve bütün Türkiye’deki kardeşlerimizden Allah razı olsun.” sözlerini kullandı.

“Çocuklarımızın depreme en iyi şekilde hazırlanabilmesi için sizlere ihtiyacımız var”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, ”Deprem büyük bir felaketti. Bu felaketi daima birlikte yaşadık. Her an yaşayabiliriz. Ben sizden bir şey rica edeceğim. Şuurlu bir jenerasyonun çok değerli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. 2013 yılında başlatmış olduğumuz deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası çalışmalara gençlerimizin, çocuklarımızın, en âlâ formda hazırlanabilmesi için sizlere gereksinimimiz olacak. Bu husustaki çalışmalarımızı inşallah daima birlikte, belediye, kaymakamlık, AFAD ve okullarımız dahil olmak üzere ilçemizdeki tüm birimlerimizle yapmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

“İftar programında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum”

Okul müdürlerine eğitime verdikleri takviyelerden ötürü teşekkür eden Tuzla Kaymakamı Ali Akça, ”Değerli arkadaşlarım, en öncelikle çok pahalı belediye liderimize kıymetli ulusal eğitim müdürümüze, şube müdürlerimize, siz okul müdürlerimize, afet bölgesine giden pahalı öğretmenlerimize en derin hürmetlerimi arz ediyorum. Bu iftar programında sizlerle birlikte olmaktan büyük memnunluk ve memnuniyet duyduğumu tabir ediyorum” biçiminde konuştu.

“Ramazanın bereketi hepimizi güçlendirir”

Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ise,” Bedelli çalışma arkadaşlarım, birlikte bir iftar sofrasının yanındayız. Nasıl birlikte iftar yapmak aileyi güçlendiriyorsa, biz inanıyoruz ki tıpkı halde bu iftar sofrası, bu ramazanın rahmeti hepimizi güçlendirir” tabirlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı