GündemHaber Girişi : 05 Nisan 2023 00:11

Başkan Yazıcı, öğrenci ve velilerle iftar programında bir araya geldi

Başkan Yazıcı, öğrenci ve velilerle iftar programında bir araya geldi

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, her Pazartesi günü Tuzla ilçe sonları içerisinde bulunan okulların bayrak merasimine katılıyor ve bayrak merasimi sonrasında öğrenciler ile birlikte soru yanıt aktifliği düzenliyor. Lider Yazıcı, Ramazan ayının başlaması ile birlikte Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Tuzla Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘Eğitim Kenti Tuzla, İftar Buluşmaları’ kapsamında Tuzla’daki okullarda bulunan öğrenci ve velileri ile iftar programında bir ortaya geliyor. Lider Yazıcı’ya Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu da eşlik ediyor. Bu kapsamda birinci iftar Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı, her Pazartesi günü Tuzla ilçe sonları içerisinde bulunan okulların bayrak merasimine katılıyor ve bayrak merasimi sonrasında öğretmenler ile sohbet ediyor, öğrenciler ile de soru yanıt aktifliği düzenliyor. Lider Yazıcı, Ramazan ayının başlaması ile birlikte Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü ve Tuzla Belediyesi iş birliğinde düzenlenen ‘Eğitim Kenti Tuzla, İftar Buluşmaları’ kapsamında Tuzla’daki okullarda bulunan öğrenci ve velileri ile iftar programında bir ortaya geliyor. Lider Yazıcı’ya Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu da eşlik ediyor. Bu kapsamda birinci iftar Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı. Lider Yazıcı, Ramazan ayı boyunca her gün en az bir okula uğrayarak ilçedeki okullardaki öğrenci ve veliler ile iftarda bir ortaya gelecek.

“Milletimizle yardımseverlerimizle yaralarımızı daima birlikte saracağız”

Program sırasında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Sokak iftarlarından sonra havalar soğuk olunca kapalı ortamlara kapandık. Fakat bunun çok değerli bir tarafı, hani kardeşlik tanım edilirken karındaşlıktan geldiği söylenir. Gerçekte kardeşlik, tıpkı davaya sahip olma, tıpkı sofrayı paylaşmak, tıpkı nimetleri paylaşmaktan geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu her vakit bizlere söylerdi; ‘Aynı sofrayı paylaşan, birebir ülkülere sahip olan, geleceğe birlikte düşünerek adım atan kardeşler olarak daima birlikte yürüyeceğiz’. Ben buradan bilhassa deprem bölgesinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Çadırlar kuruldu, konteynerler kuruldu ve kalıcı konutlara kadar Allah zeval vermesin, daima bir arada hem ülkemiz hem de milletimizle, yardımseverlerle birlikte, yaramızı birlikte saracağız” dedi.

“Bizler için çok kıymetlisiniz”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Allah bir daha bizlere bu türlü bir afet göstermesin. Şunun da farkında olacağız. Biz de böylesine bir deprem bölgesinin bulunduğu bir coğrafyadayız. Kuzey Anadolu Fay Hattı’ndayız. Hasebiyle deprem öncesinde istekli olmak, konutumuzda önlem almak, konutumuzu yenilemek, deprem anı ve sonrasında misyon almak üzere birçok toplumsal sorumluluk projesinde inşallah vazife alırsınız. Sevgili gençler, bizler için çok değerlisiniz. Her Pazartesi günü bayrak merasimlerinde, öğretmenlerimizle ve son sınıf öğrencileri ile bilgi paylaşımında bulunuyorduk. Bilimden, sanattan, spordan, dünyaya dahil her şeyden birbirimizle fikir paylaşıyorduk. Okulunuza gelemedik lakin iftar sofrasında buluştuk” dedi.

“Bilginin zırhıyla bürünürseniz mevcut olduğumuz medeniyeti de yüceltiriz”

Tuzla Belediye Lideri Dr. Şadi Yazıcı,” Sizlere yalnızca şunu tavsiye edeceğim. Geçmişini bilmeyen ne bir birey ne bir kurum, ne bir dernek, ne bir topluluk ne de bir devlet geleceğe adım atamaz. O yüzden, batıda olduğu üzere liseyi bitirdiğimiz anda geçmişimizi en güzel formda bilip, geleceğe yönelik adım atarken, bir birey olarak, kendim için, ailem için, ülkem için ve devletim için, medeniyetim için ne yapabilirim ve bu beşerler için ne yapabilirim diye düşündüğümüz vakit, elinizde çok imkân var. Lütfen kâinatın yargıcının söylediği üzere; ‘Hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu?’ diyor. Öğrenmek, okumak, bilmek ve en keyiflisi, en zevklisi, sizi her toplulukta ayıracak olan bilmektir ve bilgidir. Alımının zırhıyla bürünürseniz hem birey hem devlet olarak mevcut olduğumuz medeniyeti de yüceltiriz” dedi.

“Sofraların en bereketlisinin içerisindeyiz”

Tuzla İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu,” Nitekim çok memnunum. Tuzla Ulusal Eğitim ailesi olarak çok değerli bir üyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip öğrencileri, öğretmenleri, yöneticileri ile birlikte iftar yaptık. Okulun, hayatın, nitekim merkezinde olduğunu bir defa daha gördük. Eğitimin insan için kıymetli olduğunu ve Ramazan orucu ile taçlandığına şahit olduk. Bu manada herhalde sofraların en bereketlisinin içerisindeyiz. Konutta iftar yaparız lakin bir okulun içerisinde öğretmeniyle, öğrencisi ile yapılan iftar bence çok daha bereketlidir.” dedi.

Hibya Haber Ajansı