GündemHaber Girişi : 09 Mart 2023 15:50

Başkan Yüce: “Gayretleriniz hiçbir zaman unutulmayacaktır”

Başkan Yüce: “Gayretleriniz hiçbir zaman unutulmayacaktır”

Programda konuşan Lider Büyük, “Depremin hemen akabinde bizim ilk noktamız itfaiye merkezimiz oldu. Burada toplandık ve arkadaşlarımızla hızlı bir istişarenin ardından daha gün ışımadan bölgeye intikal için harekete geçtik. Bir aydır bölgede hizmet vermekteyiz. Bu konuyla ilgili arkadaşlarımız üstün bir gayret sergiledi. Bu gayret 45 vatandaşımızı enkaz altından çıkarma imkanı sağladı. Emeği geçen arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Şanlı, her türlü muhtaçlık, erzak, kılık kıyafet, soba, battaniye gibi birçok imkanın bölge için seferber edildiğini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Devletimiz ilk andan itibaren bütün ekiplerle birlikte, bakanlarıyla, milletvekilleriyle, büyükşehir belediye başkanları, il başkanları ve ilçe belediye başkanlarıyla bölgede yoğun bir gayret gösterdi. Kurtarma ekiplerimizle zaman zaman beraber oldum. Şükürler olsun elimizden ve gücümüzden gelen imkanları seferber ederek bölgedeki kardeşlerimize katkı sağlamaya çalıştık.”�





Bölgede 300’ü aşkın araç ve 600’ü bulan mesai arkadaşının ağır bir uğraşla çalıştığını söyleyen Lider Aziz, “Büyükşehir Belediyesi olarak kardeşlerimizin barınma gereksinimlerini da tahlile kavuşturmak için konteyner kentler kuruyoruz. Her vakit tabir ettiğim üzere yaralar sarılana, hayat olağana dönene kadar kardeşlerimizin yanındayız. Kentimizde de 12 bini bulan depremzede kardeşlerimizi konuk ediyoruz.  Siz bedelli çalışma arkadaşlarımın çabası de hiçbir vakit unutulmayacaktır.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı