DünyaHaber Girişi : 01 Nisan 2023 00:01

Başkan Yüce, Kurtoğlu’na hayata geçirilen projeleri tanıttı

Başkan Yüce, Kurtoğlu’na hayata geçirilen projeleri tanıttı

Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nden Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi’ne (UTÇEM),Damızlık Manda Üretim Tesisi’nden Sakaryapark Zipline Projesi’ne kadar birçok projeyi birlikte ziyaret eden ikili incelemelerde bulundu.

Başkan Yüce’ye kente kazandırdığı projelerden ötürü teşekkür eden Cengiz Kurtoğlu, Sakarya’ya hayran kaldı. Lider Yüce’de nazik ziyaretlerinden dolayı sanatçı Kurtoğlu’na teşekkür ederek Sakarya’da üretilen şifalı eserlerden takdim etti.

Tanıtım seyahatine hem kentin hem de ülkenin tarım potansiyelerine ivme kazandıran Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile başlayan ikili burada Büyükşehir mühendislerinden seranın son durumuyla ilgili bilgiler aldı.

Topraksız tarım ile üretilen 8 çeşit domatesin üretim sürecini gözlemleyen ikili daha sonra Damızlık Manda Üretim Tesisi’ni ziyaret etti. Burada hayvancılık üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alan ikili bir öbür tarım projesi UTÇEM alanını ziyaret etti. UTÇEM alanında gezinti yaptıktan sonra Cengiz Kurtoğlu Sakarya’nın tarım bir öbür düzeye geldiğini lisana getirdi.

Başkan Şanlı ise ziraî üretimde değerli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söz ederek şehri bu alanda kıymetli bir merkez haline getirmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Sakaryapark’ta hayata geçirilecek zipline projesini ziyaret eden Lider Büyük ve konuğu Cengiz Kurtoğlu daha sonra sırasıyla Adasu Hes, Bal54, Süt54, engelli vatandaşların diledikleri üzere vakit geçirebilmelerine imkan sağlayan Manisiz Ömür Merkezi ve süs bitkiciliğinde markalaşmak ismine hayata geçirilen Bahçem satış noktasını gezdi.

Hibya Haber Ajansı