GündemHaber Girişi : 05 Mart 2023 15:50

Başkan Yüce : “Yaraları hep beraber saracağız”

Başkan Yüce : “Yaraları hep beraber saracağız”

Sakarya Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem Aziz deprem bölgesindeki temaslarını sürdürüyor. Adıyaman, Hatay, Diyarbakır başta olmak üzere yıkımın yaşandığı tüm kentlerde birinci günden bu yana şahsen vazife yapan Lider Ekrem Şanlı, İskenderun’da kurulacak 250 konteynerlik yeni hayat alanında incelemelerde bulundu. Teknik grubundan devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Lider Aziz, altyapısı ve üstyapısıyla tam donanımlı bir konteyner kent kuracaklarını söz etti.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kurulacak 250 konteyner kapasiteli yeni ömür alanında devam eden çalışmaları inceledikten sonra Anadolu Ajansı’na açıklamalarda bulunan Lider Ekrem Şanlı, yeni hayat alanının içerisinde mescit, sıhhat ocağı, market, çocuk oyun alanı ve barınma alanlarının yer alacağını belirtti. Açıklamasında deprem bölgesinde devam eden çalışmalardan bahseden Lider Şanlı, Sakarya olarak tek yürek olduklarını ve yaraları sarmak için canla başla çalıştıklarını lisana getirdi. Lider Ulu açıklamalarını tüm Sakaryalı hemşerilerine teşekkür ederek sonlandırdı.

İskenderun’da temaslarını gün uzunluğu sürdüren Lider Ekrem Aziz, Sakarya Mahallesinde bulunan çadır kentte büyükşehir belediyesinin aşevini ziyaret etti. Depremzede vatandaşların acılarını paylaşan Lider Aziz, eline kepçeyi aldı ve akşam yemeği servisine yardım etti. Büyükşehir aşevi günde 3 öğün sıcak aş çıkartarak çadır kentteki depremzedelere hizmet sunuyor. Aşevi ziyareti sonrası Lider Ekrem Büyük, TV264 kanalının canlı yayın konuğu oldu. İskenderun Belediye Lideri Mehmet Fatih Tosyalı ile birlikte katıldığı canlı yayında sarsıntının birinci gününden itibaren Sakarya olarak ne yaptıklarını tek tek paylaştı. Lider Ekrem Şanlı, Adıyaman’da ve İskenderun’da kurulacak konteyner kent çalışmasında önemli bir aralık aldıklarını belirtti.

Hibya Haber Ajansı