GündemHaber Girişi : 24 Şubat 2023 18:34

Beylikdüzü Belediyesi, çadır kentin alt yapı çalışmalarını tamamladı

Beylikdüzü Belediyesi, çadır kentin alt yapı çalışmalarını tamamladı

Beylikdüzü Belediyesi’nin, Beylikdüzü Kaymakamlığı iş birliğiyle Hatay İskenderun’da kurduğu çadır kentteki çalışmalar devam ediyor. 866 çadırın bulunduğu ve 3 bine yakın depremzedenin yaşadığı çadır kentteki vatandaşların ömür şartlarını düzgünleştirmek ve hijyen açısından önlem almak için duş ve tuvaletler faaliyete geçirildi.

Depremden etkilenen vatandaşlara en güzel biçimde hizmet vermek için bir yandan tüm alan nizamlı olarak temizlenirken bir yandan da elektrik ve aydınlatma çalışmaları devam etti. Çadır kentteki elektrik aksamlarının sağlıklı biçimde çalışabilmesi için yeni kontaklar oluşturma ve irtibat düzgünleştirme çalışmaları yapıldı. Birebir vakitte, çift taraflı trafolar kurularak elektrik direkleri dikildi. Böylece alanın aydınlatılması sağlanırken çadırlara da elektrik verilmeye başlandı.

Depremzedelerin tüm gereksinimleri karşılanıyor





Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, afetzedelerin inançlı konutlara geçene kadarki müddette ömür şartlarını uygunlaştırmak ismine çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Yemekhaneden revire, soğuk hava deposundan, çocuk oyun alanına kadar Hatay İskenderun’daki çadır kentimizde, depremzede vatandaşlarımızın yanındayız. Burada yaşayan 3 bine yakın vatandaşımızın şartlarını iyileştirmek için ekiplerimiz tüm gücüyle çalışmalarını sürdürüyor.”

Çadır kentteki tuvalet ve duşları hazır hale getirerek, hijyen sıkıntısını çözdüklerinin altını çizen Lider Çalık,  “Ayrıca AFAD ve Beylikdüzü Belediyesi ekipleri tarafından yürütülen alt yapı çalışmaları da tamamlandı. Bu sayede alanın aydınlatılması sağlanırken çadırlara da elektrik verilmeye başlandı. Afet bölgesindeki çadır kentimizde kalan depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı