GündemHaber Girişi : 11 Mart 2023 11:20

Beylikdüzü’nde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

Beylikdüzü’nde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor

Belediye, risk azaltma çalışmaları kapsamında ilçedeki riskli binaların dönüştürülmesi ve vatandaşların inançlı konutlarda barındırılması hedefiyle kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik veriyor.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun uyarınca Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan incelemeler sonucu ilçede tespit edilen bin 45 riskli yapıdan 974’ünün yıkımı gerçekleştirildi. 71 riskli bina ile ilgili süreçler devam ederken yıkımı yapılan 110 binanın da imaliyle ilgili iskan çalışmaları sürüyor.

Gürpınar Siteler Bölgesi’nde dönüşüm devam ediyor

İlçede gerçekleşen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarına takviye veren belediye tıpkı vakitte, KİPTAŞ ile birlikte ortak çalışma yaparak riskli konutların bulunduğu Gürpınar Mahallesi Siteler Bölgesi’nde kentsel dönüşüm sürecini başlattı.�

“Afetlerin zamanını bilemeyiz ama afet olduğunda hazır olmayı tasarlayabiliriz”

Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, kentsel dönüşüm sürecini bütüncül bir yaklaşımla ele aldıklarını söz ederek, şunları kaydetti:

“Kentimizi daha sağlam hale getirmek, önlemleri ve afet idaresini uygunlaştırmak için canla başla çalışıyoruz. Mümkün bir sarsıntıda can ve mal kayıplarını en aza indirebilmek için ivedilikle kırılgan binalarımızı yenilememiz gerekiyor. Bir yandan afet öncesi, afet anı ve sonrası için çalışmalarımızı yürütürken bir yandan da kentsel dönüşümü önceliğimize alarak hareket ediyoruz. Eski yapıların bir an evvel dönüşmesi için gerekli düzenlemeleri yaparken tüm muhtemel risklere karşı risk haritalarımızı da yeniliyoruz.”

Doğa olaylarının bir afete dönüşmemesi için risk ve kriz süreçlerinde uyumu ve üniteler ortası eşgüdümü sağlayacak Uyum İşleri Müdürlüğü’nü kurdukları söyleyen Lider Çalık, “Bu müdürlüğün tek görevi kentimizin afetlere yönelik hazır olmasını, yani kentsel dayanıklılığı sağlamak olacak. Afetlerin zamanını bilemeyiz ama afet olduğunda hazır olmayı tasarlayabiliriz. Kaymakamlığımızın da iş birliği ile daha dirençli bir Beylikdüzü’nü nasıl inşa ederiz gayreti içerisinde çalışmalarımıza sürdürüyoruz” sözlerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı