Kültür ve SanatHaber Girişi : 31 Ekim 2021 18:07

BİLECİK PAZARYERİ 29 EKİM ŞENLİKLERİNDE PENDİKLİ HALK OYUNCULAR TÖRENE RENK KATTI.

BİLECİK PAZARYERİ 29 EKİM ŞENLİKLERİNDE PENDİKLİ HALK OYUNCULAR TÖRENE RENK KATTI.

Pendik’te Halk Oyunları çok eskiye dayanan bir kültür. Pendik’te halk oyunları ekiplerinde sahne almış, emek vermiş, yetiştiği yeri unutmayan halk oyunlarına her daim önem veren Pazaryeri’nde Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük organizasyonunda yapılan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Folklor Şenliği” Penfolk GSK önderliginde çalışmalarını yapan, Pendikli her yaştan halk oyuncular Pazaryeri’nde izleyicilere güzel bir gece yaşattılar.

Pendik’te Pendik Halk Evi ve Pefhem ile başlayan halk oyunları serüveninin en önemli milli folklorcuları, hocaları ve yöneticilerinden Enver Tuksal, Erhan Yılmazer, Dursun Özel, Sadık Eren,  Canip Çakal, Merali Özel Pazaryeri Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük’ün çağrısı ile bir araya geldi.

İçerisinde Pendik’te ki halk oyunları dernekleri PEFHEM, PEKSAD, PENHAD ve PENFOLK yöneticileri ve temsilcileri olan nostalji kadrosunun Bayburt ve Elazığ yörelerini sergilediği gösteride PENFOLK A grup dansçıları Zeybek, Trabzon Erkek, Kırklareli, Azeri Def Dansı ile sahne alırken PENFOLK Genç grup, Trabzon Kız ekibiyle beğeni topladı. CIOFF Türkiye Yöneticileri Sefa Ovalı ve Ali Ulu etkinliğe davul zurna ile eşlik ederek Nostalji kadrosu ile Elazığ, Bayburt, PENFOLK A grup ile Trabzon Yörelerine renk kattılar ve alkış alarak, ekiplere başarı ile gösterilerini yaptılar.

Gecenin sonunda 40 yıllık dostlarını sahneye davet eden Pazaryeri Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük tek tek teşekkür belgelerini takdim etti ve arkadasları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. PENFOLK GSK adına Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Küçükömeroğlu sahneye geldi ve Onursal Başkan Enver Tuksal ile birlikte başarılı organizasyonu düzemleyen ve yakın tarihte emekli olacak Pazaryeri Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük’e takdir plaketi sundular. Ardından Büyük’ün şahsında organizasyonda emeği geçen Pazaryeri Kaymakamlığı, Pazaryeri Belediyesi ve tüm paydaşlara teşekkürlerini sundular. Finalde söz alan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin gösteriye katılan Pendikli efsane milli folklorcülere ve onlatın izinden yürüyen Penfolk’lu halk oyunculara teşekkür etti.

Gecenin düzenlenlenmesinde emek veren Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sedat Büyük ve tüm kurum idareci ve öğretmenlerine teşekkürlerini sundu. Program hatıra fotoğraflarının çekimi ile son buldu.
Organizasyonun mimarları Pazaryeri Halk Eğitim Müdürü Sedat Büyük, Pendik’te Halk Oyunları Duayeni Enver Tuksal ve arkadaşları ve çeşitli ekiplerle geceyi renklendiren Penfolklu halk oyuncuları kutluyoruz.