GündemHaber Girişi : 26 Aralık 2022 16:43

Bilecik’te Sağlık Çalışanlarına 29 Bin TL Promosyon Ödemesi Yapılacak! Ödemeler Ne Zaman?

Bilecik’te Sağlık Çalışanlarına 29 Bin TL Promosyon Ödemesi Yapılacak! Ödemeler Ne Zaman?

Yapılan promosyon anlaşmasına ilişkin açıklama yapan Bilecik İl Sağlık Müdürü Ferhat Damkacı,�sağlık çalışanlarına 29 bin ödeme yapılacağını söyledi.

Emeklilerde 10, memurlarda 41 bin 500 lirayı bulan maaş promosyonları sonrasında sağlık çalışanlarının da promosyon rakamları belli olmuştu. Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü ile Ziraat Bankası Bilecik Şubesi arasında 29 bin TL’lik promosyon anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşma ile bilgi veren Müdür Damkacı, promosyon ödemesinin 25 bin 200 TL’lik kısmının aralık ayı sonuna kadar peşin yatırılacağını bildirdi.

Yapılan anlaşma ile bilgi veren Müdür Damkacı, promosyon ödemesinin 25 bin 200 TL’lik kısmının aralık ayı sonuna kadar peşin yatırılacağını bildirerek “Müdürlüğümüz ile T.C. Ziraat Bankası A.Ş. arasında yapılan maaş promosyon sözleşmesinin bitmesine 24 ay kala 12 ay daha uzatılarak 36 ay olarak güncellenmiştir. Protokol ile sağlık teşkilatımızda görevli tüm personelimize 2022 yılı Aralık ayının sonuna kadar 25 bin 200 TL peşin yatırılacak. Ayrıca, 2023 yılı Ocak ayı içerisinde bin 800 TL para puan kartlara tanımlanacak, 6 ay sonra bin TL ve 1 yıl sonrada bin TL para puan olacak şekilde toplam 3 bin 800 TL para puan kartlara tanımlanacaktır” dedi.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü Hakkında

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü

İl  Sağlık Müdürlüğünün Görevleri

25/08/2017 tarihli ve 30165 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede değişiklik yapılarak Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının teşkilatı yeniden düzenlenmiştir. Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun merkez ve taşra teşkilatlarının faaliyetlerinin sona ermiştir.

Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı kadro standartları ile çalışma usul ve esaslarına dair yönerge: 11/10/2011 tarihli ve 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 40. maddesi ile 04/01/2012 tarihli ve 28163 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı İdari ve Hizmet Birimleri Kadro Standartları Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmıştır.

Müdürlük: İl Sağlık Müdürlüğünü,

Başkan: İl sağlık müdürlüğü bünyesinde ihtiyaca göre halk sağlığı, kamu hastaneleri, ilaç ve tıbbi cihaz, sağlık ve acil sağlık hizmetleri ile personel ve destek hizmetlerini yürütmek üzere sözleşmeli başkan pozisyonunda istihdam edilen sözleşmeli personeli,

Başkan Yardımcısı: İl sağlık müdürlüğü bünyesinde ihtiyaca göre halk sağlığı, kamu hastaneleri, ilaç ve tıbbi cihaz, sağlık ve acil sağlık hizmetleri ile personel ve destek hizmetlerini yürütmek üzere sözleşmeli başkan yardımcısı pozisyonda istihdam edilen sözleşmeli personeli,

Sağlık Tesisi: Müdürlük veya ilçe sağlık müdürlüğüne bağlı birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerini veren hastane/merkez ve bağlı birimlerini, üniversiteler ile ortak/birlikte kullanılan hastaneler de dahil olmak üzere, ağız ve diş sağlığı merkezleri, hastaneler, 112 acil istasyonları ile benzeri sağlık kuruluşlarını,

Uzman: Bakanlıkça belirlenen alan ve vasıflarda özel bir meslek bilgisi, tecrübe veya ihtisas gerektiren hizmetleri yürütmek üzere sözleşmeli uzman pozisyonunda istihdam edilen sözleşmeli personeli ifade eder.

Taşra Teşkilatı Hizmet Birimleri

Taşra teşkilatı

Bakanlığın taşra teşkilatı il ve ilçe sağlık müdürlüğü ile sağlık tesislerinden oluşur.

Sağlık tesislerinden, hastaneler müdürlüğe, diğer tesisler ise ilgisine göre il sağlık müdürlüğü veya ilçe sağlık müdürlüğüne bağlıdır.

İl Sağlık Müdürünün Görevleri

1.  Her ilde kurulan müdürlükler, Bakanlığın ildeki yönetim görevini yerine getirir. 

2.  Müdür, sınırlarını açıkça belirlemek ve yazılı olmak kaydıyla, yetkilerinden bir kısmını başkan veya başkan yardımcılarına devredebilir. Yetki devri, uygun araçlarla ilgililere duyurulur. 

3.  Müdürün görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır; 

a) Bakanlığın il düzeyindeki hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesinden sorumludur. 

   b) Bakanlığın düzenlemeleri çerçevesinde il düzeyinde personelin adil ve dengeli dağılımını yapar ve bu amaçla il içinde personel nakil ve görevlendirme işlemlerini doğrudan gerçekleştirir. 

  c) Acil sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilere ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarının sevk ve idaresinden sorumlu ve bu konuda yetkilidir. 

  ç) Kamu ve özel tüm sağlık kurum ve kuruluşlarını Bakanlığın planlamaları doğrultusunda sağlık hizmetinin sunumunun sağlanması, denetlenmesi ve yürütülmesini temin eder. 

d) Bakanlıkça yürütülen görevleri il ve ilçe düzeyinde yerine getirir, yapılan düzenlemelere uyumu denetler ve gerekli yaptırımları uygular. 

  e) Birden fazla ildeki sağlık hizmetlerinin bir arada değerlendirilmesi, gelişmişlik farklarının giderilmesi ve hizmetlerin ve ihtiyaçların müşterek planlanması amacıyla Bakanlık tarafından koordinatör olarak görevlendirilmesi halinde belirlenen illere koordinasyon sağlar. 

f) Görev alanı ile ilgili konularda ulusal veya uluslararası, kamu veya özel kurum ve kuruluşlarla bilimsel ve teknik iş birliği yapılmasını temin eder.

  g) İl düzeyinde sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli sunulabilmesi için Bakanlık planlamalarında değerlendirilmek üzere önerilerde bulunur. 

  ğ) Başkan ve başkan yardımcılarının görev dağılımını belirler. 

  h) Bakanlığın belirlediği sağlık bilişimi standartlarının uygulanmasını, merkezi bilişim sistemlerine veri gönderimlerini, sağlık bilişimi alanındaki projelerin takibini, il genelindeki kamu ve özel hukuk tüzel kişileri ile gerçek kişilere ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında takip eder, denetler ve gerekli yaptırımları uygular. 

  ı) Bakanlık tarafından verilen diğer görevleri yürütür. 

4. Müdürlük bünyesinde doğrudan müdüre bağlı olarak 663 sayılı KHK ile verilen görevler ile 659 sayılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri ve Özel Bütçeli İdarelerde Hukuk Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre muhakemat hizmetleri ile hukuk danışmanlığına ilişkin iş ve işlemleri yürütmek üzere hukuk ve muhakemat birimi kurulur.

Başkanın Görevleri

1.  Başkanın görev, yetki ve sorumlulukları şunlardır; 

a) Başkan, Müdürlüğün görev alanlarından teşkilat şemasına uygun olarak kendisine verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü ve müdüre karşı sorumludur. 

b) Görevlerin usulüne uygun, zamanında ve düzenli olarak yürütülmesinde müdüre yardımcı olur. 

  c) Görev alanı ile ilgili üç aylık durum raporunu hazırlayarak müdüre sunar. 

  ç) Müdürün verdiği diğer görevleri yerine getirir.

Başkan Yardımcısının Görevleri

1. Başkan yardımcısı, başkana ve müdüre karşı sorumlu olup müdür tarafından ilgili başkanlık hizmet alanlarına yönelik olarak yapılacak görev dağılımı çerçevesinde hizmetlerin yürütülmesinden sorumludur. 

2. Müdürün ve Başkanın verdiği diğer görevleri yerine getirir.

İlçe Sağlık Müdürünün Görevleri 

1.  İlçe sağlık müdürü, müdüre karşı sorumlu olup aşağıdaki görevleri yapar. 

a) Müdürlük tarafından verilen görevleri ilçe düzeyinde yerine getirir, yapılan düzenlemelere uyumu denetler ve gerekli yaptırımları uygular. 

b) Müdür tarafından verilen görevleri yapar. 

Uzmanın Görevleri 

1.  Uzman, görev alanı ile ilgili başkan yardımcısına, başkana ve müdüre karşı sorumlu olup başkan tarafından yapılacak görev dağılımında kendisine tevdi edilen görev alanı ile ilgili aşağıdaki görevleri yapar. 

  a) Performans hedeflerine uygun olarak sağlık tesisleri dışındaki müdürlük birimlerinde Bakanlık tarafından belirlenen alan ve vasıflarda özel bir meslek bilgisi, tecrübe veya ihtisasını gerektiren hizmetleri yürütür. 

b) Müdür, başkan ve başkan yardımcılarınca verilen diğer görevleri yapar.