GündemHaber Girişi : 23 Şubat 2023 11:34

Bilim Tırı, depremzede çocuklara moral veriyor

Bilim Tırı, depremzede çocuklara moral veriyor

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, “Depremden etkilenen yavrularımıza yaşadıkları büyük kaygıyı bir nebze de olsa unutturabilmek için Bilim TIRI’mızı bölgedeki çocuklarımızla buluşturuyoruz.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Bilim Merkezi tarafından öğrencilerin bilime olan merakını artırmak emeliyle hizmete sunulan Bilim TIRI, artık de Hatay’daki depremzede çocuklarla buluşuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Lideri Uğur İbrahim Altay, zelzelenin birinci gününden bu yana Hatay’da altyapı, lojistik, su çalışmaları, barınma, taşınabilir mutfak, haberleşme ve güç sağlama üzere her türlü insani gereksinimi karşılamak ismine canla başla çalıştıklarını söyledi.

Depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlamak ve çocuklara moral vermek için Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilim TIRI’nı da Hatay’a gönderdiklerini kaydeden Lider Altay, “Depremden etkilenen yavrularımıza yaşadıkları büyük endişeyi bir nebze de olsa unutturabilmek için Konya Bilim Merkezi bünyesindeki Bilim TIRI’mızı Hatay’ın; Altınözü, Antakya, Arsuz, Belen, Defne, Hassa, İskenderun, Kırıkhan, Kumlu, Payas, Samandağ ve Yayladağı çadır kentlerinde çocuklarımızla buluşturuyoruz. Tüm evlatlarımızı davet ediyorum. Ülkemizi derinden sarsan bu büyük afetin yaralarını her birlikte saracağız inşallah” diye konuştu.





Bilim TIRI’nda hem bilimle tanışan hem de eğlenceli vakit geçiren depremzede çocuklar ise çok keyifli olduklarını belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı