BİR ARTI ALTI

BİR ARTI ALTI (1›6’dan)
Ülkemiz siyaset kurumu uzunca bir dönemdir ittifaklar, ittifak isimleri, ittifak oluşturacak siyasi partiler, ittifak içinde yer almayan siyasi partiler ve altılı masa müzakereleri yazılı ve görsel basın vasıtası ile gündem olabilmektedir.
Cumhur ittifakı; AKP ve MHP partilerinin ülke sorunlarının/meselelerinin çözümünü amaç edinen iş birliğine ve ülke sorunlarının/meselelerinin çözümüne aynı milli hassasiyetle aynı pencereden bakan BBP’nin gönül desteğinden söz edebiliriz. Cumhur İttifakının yürütme erki ve sorumluluk makamında olması ve yasama organında ki güçlülüğü millet iradesi ile şekillenmiş olup ülkemiz kronik sorunları/meselelerinden terör (PKK,YPG,PEJAK,DHKPC,MLKPC, ve FETOŞ gibi) ve millileşme (savunma sanayi, üretim, hizmet sektörü) konularında terörün kökünü kazımak ve millileşme çabalarına iç ve dış çıkar çevrelerinin/baronlarının ürettiği engellerle mücadele, emperyalizmi yaşam kaynağı yapmış dış dünya devletleri, bu devletlerin emperyalist kirli emelleri doğrultusundaki yaptırımlarını bertaraf etme amaçlı işlem ve eylemleri müzakere etmek için bir araya gelip alınacak/alınabilecek önlemleri kararlaştırmakta ve uygulamakta iken;
Millet ittifakı; CHP,İYİ PARTİ,SP,DEVA PARTİSİ, GELECEK PARTİSİ ve DP partilerinden kurulu, bu partilerin oluşturduğu masaya ise bir (hdp) artı altılı (1+6) masa denilmektedir. Bu masa; ülkemizin önceki parlamenter sistemini, güçlendirilmiş parlamenter sistem adı altında yeniden ihdas edeceğini/getireceğini deklare etmenin dışında amaç üretememiş, ülke meseleleri /sorunlarının çözümü konularında ise kamuoyuna bir deklarasyonları olmamıştır. Tabii ki bu ittifakı oluşturan partilerin ülke meseleleri /sorunlarının çözümü konularında bir fikirleri vardır, Ancak; bu fikirlerin deklarasyona dönüşmesi kapalı kapılar ardında yapılan pazarlık/müzakereler sonucu her partiyi tatmin etmesi durumunda ve en önemlisi “artı bir’i”(HDP’yi) hoşnut edecek kararların alınması halinde kamuoyu ile paylaşılacağı birlikteliklerinin doğası gereğidir. Ki; doğru olan budur, İstanbul ve Ankara yerel seçimlerde görüldüğü gibi hdp’li ittifak hali secim kazandırabilmiştir. Aksi halde; altılı masanın/ittifakın bilinen tek amacı olan Sn Cumhurbaşkanının seçim ile gitmesi emellerine ulaşması mümkün olmayacaktır. Bu nedenle “bir büyüktür altıdan” olduğundan buna mecburdurlar çünkü bu ülke üzerinde kirli emelleri olan başta ABD ve AB’nin önündeki tek engel Sn Cumhurbaşkanı ve Cumhur ittifakıdır. Ayrıca; Ülkemiz kronik sorunlarından terörün bertaraftı ile millileşme konuları altılı masa etrafındakilerin genel ideolojik düşünce yapılarının farklılığından kaynaklı çözümsüzlük üreteceğini, ayrıca “artı bir”in talepleri, besicilerinin talebi olduğunu, altılı masa kuruluş itibari ile siyaset mühendisliğinin eseri olup, gayri milli odaklarca beslendiğini, söylem ve eylemlerine bakıldığında tanıdık (fetoş) ağzının varlığını bu ülkenin derdi ile dertlenen herkes bilir.
Her iki ittifakın dışındaki siyasi partiler ise düşünce kuruluşu olarak Ülkemiz siyasi hayatında rol alırlar. Bahse konu “Düşünce kuruluşu ittifakına” yakın gelecekte millet ittifakı içinde yer alan partilerin de katılacağı hususunda; bu milletin sağduyusu belirleyici olacaktır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.