EkonomiHaber Girişi : 18 Nisan 2023 08:50

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi

BİST100 endeksi haftanın birinci süreç gününü yatay tamamladı. Bayram tatili öncesinde hacimlerin düştüğü gözlemlendi. Dün pay bazlı hareketler ön plana çıkarken, en çok kazandıran kesim madencilik oldu. Sekiz yıldır dava süreci devam eden davada Yargıtay 3. Ceza Dairesinin kararıyla Koza İpek Holding ve tıpkı kümede yer alan şirketler, borsadaki yatırımcıların hakları korunmak kaydıyla Hazine’ye geçmesi akabinde Koza Kümesi hisseleri ön plana çıktı.

Bugünün takasının 24 Nisan Pazartesi, yarın ve Perşembe gününün takası ise 25 Nisan’da gerçekleşecek. Gerek hafta sonu riskinin alınmama algısı, gerekse de kredi faizinin tatil günlerinin uzun olmasından kaynaklı endeks tarafında bu hafta hacimlerin ortalamaların altında kalmasını bekliyoruz.





Küresel piyasalarda ise sakinlik hakim. Dün küresel piyasalar açısından değerli bir data akışı bulunmamakla birlikte anketlere nazaran ECB’den 3 sefer daha faiz artırımı yaptıktan sonra tarihi sıkılaşma döngüsüne son vermesi bekleniyor. ECB’nin agresifliği beklentisi euroya kıymet kazandırma devam ettiriyor.

Kaynak İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı