Kültür ve SanatHaber Girişi : 26 Ağustos 2022 10:18

Biz Erzurum’u Böyle Bilmezdik

Biz Erzurum’u Böyle Bilmezdik

Erzurum’un her bir köşesinde keşfedilmeye değer harika yerler var. Fakat bu yerlerden bazıları her yıl çok sayıda ziyaretçiyi çekse de bazıları sahip oldukları güzelliklere rağmen pek fazla bilinmiyor.

Bu noktada Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, Erzurum Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak şehri keşfe çıkıyor.

İşte, bu keşiften detaylar…

AYGAD Doğu Anadolu Bölgesi Kültür Gezisi’nin ikinci durağı Erzurum oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in misafiri olan gazeteciler, şehirde yapılan yatırımları ve çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldılar.

Gün içerisinde Erzurum’un Narman, Uzundere ilçelerinin tarihini, kültürünü ve doğasını inceleyen gazetecileri,  akşam yemeğinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Engin, Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı Hanifi İspirli ağırladılar.

Başkan Vekili Fevzi Polat, gazetecileri Medeniyetin şehri olan Erzurum’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ ise Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Erzurum’un güzelliklerinin tanıtılmasına vurgu yaparak, destek vereceklerini ifade etti.

“KÜLTÜR ELÇİLİĞİ GÖREVİNİ ÜSTLENİYORUZ”

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ yaptığı konuşmada; “Üç yıl önce 23 ilden gazeteci arkadaşlarımızın katılımı ile kültür sanat anlamında magazin gazeteciliği adı altında program tertiplemiştik.

Magazin sadece ünlülerin hayat hikayeleri değildir. Magazin gelenek, töre, yöresel etkinliklerdir.  Biz bu anlamda gazeteciliğin ön plana çıkması anlamında çaba harcıyoruz. Zamanla da bunu başaracağız.

Türkiye’nin 7 bölgesinde gönüllü olarak kültür elçilikleri yapmaktayız. Öncelikle Güneydoğu Anadolu bölgesine gittik. İkinci olarak Karadeniz Bölgesi, üçüncü kültür gezisini ise Doğu Anadolu bölgesine yapıyoruz.

Gittiğimiz bölgenin tarihi, kültürü, doğası, turizmi,  coğrafi yapısı, gastronomisi, şehrin yaşamı, yerel yönetimi ile ilgili izlenimler elde ediyoruz. Bunu gezip, görerek toplumun diğer kesimine aktarıyoruz” sözlerine yer verdi.

Erzurum Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat ise; “Erzurum hakkında televizyonlarda çekim yapıldığı zaman şehrimizi temsil eden veya ettiği düşünülen şahıslar  yanlış izlenim servis ediyorlar. Bu da insanların hafızasına işleniyor.  Erzurum kendini tanıtma da sıkıntı yaşamaktaydı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’in göreve gelmesinden sonra kültür – sanatta, Erzurum’un tanıtımına ciddi anlamda destek verildi.

Erzurum’un geleceği için en önemli konulardan biri; İyidere limanı şehrimizin lojistik merkez olmasına katkı sağlamasıdır” ifadelerini kullandı.

“ZENGEZUR KORİDORU TARİHİ TEKRAR YAŞATACAK”

Vekil Fevzi Polat; “Bölgemizde çok ciddi bir şehircilik yapısı var. Tarihte bilinen önemli şehirlerden; geçmişte olduğu gibi Tebriz, Erzurum ve Trabzon gelecekte de ciddi bir açılıma geçmesini bekliyoruz.

Özellikle zengezur koridorunun yapılması bu bölgenin tarihindeki parlak günleri tekrar yaşamasına sebep olacak” dedi.

“KIŞ TURİZMİ ÖNEMLİ DEĞERİMİZ”

Vekil Fevzi Polat konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi; “Erzurum’da kış turizmimiz çok önemli değerimiz. Hayal bile edemediğimiz noktalara ulaşıldı.

Böylelikle bölgemiz sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da bir numaralı kayak merkezlerinden biri. Hava limanına olan yakınlığı da önemli bir farklılıklarından belki de dünyada tek.”

Program çektirilen hatıra fotoğrafının ardından Abdurrahman Gazi Türbe ziyareti ile devam etti.