GündemHaber Girişi : 03 Mart 2023 13:04

Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti, iyi kamp örneği oldu

Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti, iyi kamp örneği oldu

Birleşmiş Milletler ve Together İnternational Portekiz Madrid grubu ve İspanyol Sahra Hastanesi takımları ziyaretleri sırasında Bodrum Belediye Lideri Ahmet Aras ile görüşerek deprem bölgesinde “iyi kamp örneği” olarak Dostluk Kenti’ni gösterdiklerini belirtti.

800’ü deprem mağduru, yaklaşık 1000 kişinin barındığı ve temel gereksinimlerini karşıladığı kentte dışardan da yaklaşık 1000 kişilik depremzede kümesi araçlarından ya da kaldıkları yerden kampa başvurarak hizmet alıyor. Memleketler arası sivil toplum örgütlerinden gönüllüler de kentte konuk edilirken Dostluk Kenti yetkilileri iş birliği içinde projeler üretiyor.

“Deprem mağdurlarına terapi”

Çeşitli gereksinimlerin karşılandığı ve kapsamlı bir çalışmanın gerçekleştiği çadır/konteyner kentte biri Portekizli olmak üzere 3 hekim 1 hemşire ile 24 saat hizmet verilirken 6’sı Hollanda’dan olmak üzere 10 psikososyal dayanak takımı, çocuklar ve dezavantajlı kümeler öncelikli olmak üzere terapilere başladı. Ayrıyeten istekli kreş öğretmeni ve psikologlar eşliğinde 0-6 yaş kümesi 75’i Dostluk Kentinde konaklayan olmak üzere yaklaşık 200 kişi ile nizamlı aktiviteler yapılıyor.





Geçtiğimiz günlerde Hatay Arsuz bölgesine tekrar giden Lider Ahmet Aras, bölgede kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini söz ederken şunları söyledi:

“Bizler, herkese kucak açıyor mağdur olan vatandaşlarımıza elimizden gelenin en düzgünü yapmak için çabalıyoruz. Bu uğraşlarımız da sonuçsuz kalmıyor. Deprem mağduru vatandaşlarımız bizlere teşekkürlerini iletiyor. Bodrum yaşayanlarımızın gönderdiği yardımları muhtaçlık sahiplerine ileterek mağdur vatandaşlarımızın yüzünü bir nebze güldürebiliyorsak ne memnun bize.  Aynı vakitte yurt dışından gelen takımlar de kurmak için büyük emekler verdiğimiz kampımızı beğendiğini tabir ediyor. Bölgede gereksinimi olan tüm mağdur vatandaşlarımıza yardımlarımız devam edecek. Her vakit onların yanındayız.”

Hibya Haber Ajansı