Atalık tohumların yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması maksadıyla Bornovalılara, tohum çimleme eğitimi verildi. Uygulamalı gerçekleşen aktifliğe katılanlar, hem tohumun nasıl elde edildiğini hem de dikim tekniklerini öğrendi. Ayrıyeten 2023 yılı için yapılacak olan atalık tohum dağıtımlarında 10 milyon tohumun vatandaşa verilmesi hedefleniyor.
Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nde düzenlenen eğitime katılanlar, istedikleri zerzevat ve meyvelerin tohumlarını toprakla buluşturdu. Bornova Belediyesi ziraat mühendisleri tarafından verilen derste, tohum dikim, çimlendirme ve bakımı konusunda bilgiler aktarıldı.
10 milyon tohum dağıtılacak
Kayadibi Mahallesi’nde Lokal Tohum Bahçesi kuran Bornova Belediyesi, domates, patlıcan, biber, bamya, kavun ve karpuzun da ortalarında olduğu 45 çeşit eserden elde edilen tohumları vatandaşlara fiyatsız olarak dağıtıyor. Ayrıyeten toprak ve tohum yetiştirme aparatları da veriliyor. 2023 yılı için 10 milyon tohumun dağıtımının yapılması hedefleniyor.
Sürdürülebilir tarım
İyi ve sağlıklı bir gelecek için sürdürülebilir tarım uygulamalarına gereksinim olduğunu tabir eden Bornova Belediye Lideri Dr. Mustafa İduğ, “Atalık tohumların geleceğe taşınması ve yerel tohumlarımıza sahip çıkma adına çalışmalar yapıyoruz. Yerel tohum bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünlerden elde ettiğimiz atalık tohumları Bornova’da tarımsal üretim yapanlara ve isteyen vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Böylelikle bu bölgenin özgün koşullarına göre evrimleşmiş, daha az sulama isteyen, daha az gübre isteyen tohum ve fidelerle sürdürülebilir tarımı desteklemeye gayret ediyoruz” dedi.
Hibya Haber Ajansı