Boş İnsanlardan İyidir Yalnızlık

Yalnızlık…

Hayatta  varlığınla devam ettiğin süreçte çevrende ne kadar yakının eşin dostun ailen olsa da sonuçta  her zaman bir  birey olarak yalnızsındır.

Yalnızlığın kötü olduğunu acizlik olarak görüldüğünü hissettiren kişiler olsa da yanında  kendilerinin de yalnız bir birey olduklarını bir gün anlatacaklardır.

Kendini dinlemeyen kendinle baş başa kalmayan devamlı konuşmalarıyla hareketleriyle varlığının mücadelesini veren insan yorulduğunun da bir gün farkına varacaktır.

 
 

Hiç kimse dolu dolu birliktelikler, kalabalıklar içinde yaşayamaz. Yaşamlarında mutlaka yalnız oldukları anlar olacaktır farkında olamadıkları.

İç dünyalarında bunu hissedebilecekleri zamanlarda durup düşünüp farkındalıklarını hissettikleri takdirde yalnızlığın da kötü bir şey olmadığını göreceklerdir.

Kendini hissetmek kadar güzel bir duygu daha olabilir mi varlığını ortaya koyabilecek görmesine duymasına hissetmesine şükredecek olguya sahip olan insan oluşumundan dolayı huzuru yakalayacaktır.

Bedenini dinlemeyen kişi onun nelerden yakındığını nelerden yorulduğunu bilemez bu birikimler zamanla daha ciddi boyutlarda ortaya çıktığı takdirde bunun önemini de anlayacaktır.

Yalnızlığıyla barışmayan ne ilişkilerinde ,ne kendinle, ne çevresinde uyum halinde yaşayabilir önce kabulleniş itirazlar dan öte teslimiyetle gelmelidir.

Kendinle kalmak  istemeyenler gereksiz kişileri hayatlarına alarak korkularını yönetmek istediklerini sanırlar lüzumsuz ve sonuçsuz bir uğraştır bu.

Yalnızlık bir yaşam tarzıdır. Öz benliği kuvvetli olanlar başka birinin varlığına ihtiyaç duymadan kendi hayatını yönlendiren güçlü kişiliklerdir.

Yalnızlığını sadece çevrende yanındaymış gibi gösterenlerden öğrenir, yalnızlığınla bütünleşip iyi bakar, sahiplenirsin arkanda kaç kişinin emeği olduğunu da böylece görürsün.

Yalnızım diyorsan herhangi biriyle değil beklediğine değecek kişiyle yoluma devam edeceğim diyorsundur.

Bırak hayatında bunları da deneyimle hisset  kendinin ne demek olduğunu  yaşa.
Teslim ol hayata çünkü yönetemezsin o güç başkasının elinde.

Dualarına ,ibadetine sığın Allah‘ın varlığı seni dik ve güçlü tutacaktır.
0 ki ol dedimi olur.


Sevgiler…..
Emel Araz

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.