TeknolojiHaber Girişi : 11 Mayıs 2022 12:04

Bu Belediye Çok Sosyal�

Bu Belediye Çok Sosyal 

Pendik Belediyesi, dijitalleşme yolunda örnek bir belediye. Bu yolda alınan mesafe sonucu vatandaşlar işlemlerini; belediyeye gitmeden internet ve mobil uygulama üzerinden rahatlıkla gerçekleştirebiliyor

PENDİK Belediyesi; kaliteli hizmet vermek, zamandan tasarruf ve verimliliği artırmak için bilgi ve iletişim teknolojilerine yatırımı sürdürüyor.

Dijital dönüşümlerinin önemli örneklerinden biri olan E-Belediye sisteminde; Vergi Borcu Ödeme, E-makbuz, Nikah – Yapı Denetim – Etkinlik başvuruları yapılabiliyor.

Bu sistem aynı zamanda belediyenin hizmet maliyetlerini azaltan, şeffaf, denetlenebilir ve katılımcı sıfatlarına sahip olmasını sağlayan bir uygulama olarak değer kazanıyor.

Sosyal medyayı da aktif ve etkileşimli kullanan Pendik Belediyesi, bu yolla aldığı şikayetleri takip ederek, çözüme kısa sürede kavuşmasını sağlıyor.

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK

Pendik Belediyesi’nin mobil uygulamasını indiren her vatandaş; ‘Otoparkların, sosyal tesislerin doluluk oranlarını takip edebiliyor.  İskan ve kütüphanede kitap sorgulama yapabiliyor.  Pendik Gönüllüsü olmak için de başvuru oluşturabiliyor.

28 NOKTADA İNTERNET

Bunların yanı sıra, 28 noktada ücretsiz WIFI hizmeti başlatıldı. Ücretsiz internet hizmeti Velibaba’dan Batı Mahallesi’ne kentte bulunan belediyeye ait tüm kütüphane, sosyal tesisler ile Pendik İETT durakları, Çarşı Cami Meydanı, Pendik Millet Bahçesi ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Durağında veriliyor.

BAŞKAN CİN 2023 VİZYONU

Başkan Ahmet Cin; “Hizmet üretirken her alanda 2023 vizyonuna uygun hareket ediyoruz. Dijitalleşme bunun bir gereği. Yeni dünyada her şey çok daha hızlı ve pratik olmalı. Belediye olarak bu altyapıyı tesis etmek de bizim önceliğimiz” şeklinde konuşuyor.