BU MAĞLUBİYET YENİ GALİBİYETLERİN HABERCİSİ OLACAKTIR

     Geçen hafta muhteşem bir futbol ile kazanan Siltaş Yapı Pendikspor bu hafta da baskılı ve güçlü bir oyun oynadı ama bir türlü Iğdır FK’yı deviremedi. Maçı kaybetmesine karşın Pendiksppor çok daha baskılı çok daha efektif oyun sergileyen taraftı.

     Maçın başlama düdüğü ile beraber göbekten rakibini deneyen Pendikspor, ataklarını daha sonrasında kanatlara yayarak gol bulmayı hedefledi. Enes Keskin ile iyi geçiş oyunu sergileyen ev sahibi, Eze için önemli gol pozisyonları oluşturdular. Eze fırsatçılığını konuşturarak önemli pozisyonlar yakalasa da birçoğunu gole dönüştüremedi. Iğdır FK ise haddini bilerek oynadı ve hata yapamaya çalıştı. Özellikle orta alanı sık sık destekleyerek atakları kanatlara yayılmasını amaçladılar. Nijeryalı atletik forvet Eze ise hızı kadar ofsaytlara da dikkat etmesi şart. İlk yarı çok önemli gol pozisyonlarında ofsaytta yakalanan bir Eze söz konusuydu. Paralel koşu taktiğini güçlendirmesi şart. Böylelikle defans arkası koşularında daha temkinli ve tehditkâr ataklar yapabilecektir. Wellington’a da parmak basmak isterim… İlk yarı da topun arasına girerek olası gol pozisyonlarının oluşmasına engel oldu. 29.dakikada Pendikspor ceza sahasında yaşanan mücadele sonrası Iğdır FK lehine penaltı kararı çıktı. Tartışmalı bir pozisyon olduğunu belirtmek zorundayım. Çünkü oyuncu topu ayağından açtıktan sonra avantaj kaybolduğu için söz konusu bir penaltının olacağını düşünmüyorum. Gol sonrası savunma da derin zafiyetler göstereceğini ümit eden deplasman ekibi, Pendikspor’un güçlü oyununa bir türlü dur diyemedi. İkinci yarı özelinde ağır baskılı Pendik hücumları söz konusuydu lakin deplasman ekibi kaptığı topu gole çevirerek durumu 0-2 yapmış oldu. Atamayana atarlar oldu da diyebilirim. Maç böylelikle bu skor ile tamamlanmış oldu.

     Sonuç olarak Pendik bugün çok iyi ve baskılı bir futbol oynadı diyebiliriz. Eze kaçırdığı veya değerlendiremediği pozisyonlar Pnedikspor’un maç içerisindeki direnç faktörünü güçsüzleştirdi. Pendik ekibi Osman Hoca’nın önderliğinde diğer maçlarında daha başarılı olacağı kanaatimdir.  

                                                                                                                                                                                                                                                         Erdem KAVLAK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.