BU SEÇİMLERDE BİR TUHAFLIK VAR

Siyasi partiler beklenti içinde.

AK Parti – MHP İttifakı’nın beklentisi; Türkiye genelindeki oy oranını %50’nin üzerinde tutmak, büyükşehirler başta olmak üzere çoğunluk belediyelerde seçimleri tekrar kazanmak. Bununla birlikte siyaseten uzun bir süre daha önlerini açmak.

CHP – İYİ Parti İttifakı; HDP’nin de destek vermesi ve ekonomiden memnuniyetsiz olanların tepkisi neticesinde; öncelikle İzmir, Ankara, İstanbul’da Mart’ın sonunun kendileri için bahar olmasını bekliyor.  Bu kanatta, daha büyük bir ‘dip dalga’ beklentisi de var.

HDP’nin beklentisi ise, açıktan destek verdiği CHP ve İYİ Parti ile paralellik arz ediyor. AK Parti kaybetsin, gerisini sonra düşünürüz…

Saadet Partisi, Refah Partisi dönemindeki çıkışına benzer bir çıkışı yakalamak;  Vatan Partisi ve DSP ise, oy oranlarının gelecek için moral verecek bir düzeye yükselmesini bekliyor.

Olacak olan şu ki; bazılarının beklentisi gerçekleşmeyecek. En azından bekledikleri kadar olmayacak.

Diğer taraftan Türk halkının da topyekun beklentileri var.

İş adamları, sanayiciler, müteahhitler, büyük işletme sahipleri; dolar ve euronun düşmesini, kredilerin kolaylaştırılmasını, desteklerin geliştirilerek artırılmasını dolayısı ile işlerinin açılmasını bekliyorlar.

Küçük esnaf, işçi, memur, emekli yine ekonomik olarak bir iyileşme – rahatlama sürecine girmeyi bekliyor.

İşsizler iş bulmak, (yok)sullar (var) olmak istiyorlar.

Olacak olan şu ki; bazılarının beklentisi gerçekleşmeyecek. En azından bekledikleri kadar olmayacak.

Eminim dikkatinizden kaçmamıştır:

Okuduğunuz kadarı ile (okurlarıma teşekkür ediyorum) buraya kadar hemen hepimizin – herkesin farkında olduğu şeylerden bahsettim.

Buna rağmen, köşe yazısı ‘Bu Seçimlerde Bir Tuhaflık Var’ başlığını taşıyor.

Siyasiler, kendi beklentilerinin gerçekleşebilmesi için; oy istedikleri halkın beklentilerini karşılayacak söylemler geliştirirler  / geliştirmeliler.

Ama yaşanmakta olan süreci değerlendirdiğimizde; vatandaşın beklentileri ile siyasilerin söylemleri pek de örtüşmüyor.

Ben şu ana kadar; ‘park istiyoruz’, ‘hobi bahçeleri istiyoruz’, ‘altgeçit istiyoruz’, ‘üst geçit istiyoruz’, ‘yol istiyoruz’, ‘müze istiyoruz’, ‘kongre merkezi istiyoruz’, ‘teknopark istiyoruz’ filan diyen bir vatandaşa rastlamadım!

‘Ekonominizi şu projelerle düzeltecek, sizi yaşamakta olduğunuz zorluklardan kurtararak rahat bir nefes almanızı sağlayacağız’ diyen bir siyasiye de!

O yüzden; ‘bu seçimlerde bir tuhaflık var’. Hem de pek fena…

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.