Haber Girişi : 01 Eylül 2021 14:28

BUGÜN (01.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

BUGÜN (01.09.2021) PENDİK’TE NE VAR NE YOK?

1-Pendik’te Köpeğe Mermi Yağdırdı; Seken Mermi 10 Yaşındaki Çocuğa İsabet Etti

Sokaktan geçen emekli polis memuru S.Ç.’ye, Zeyna isimli sokak köpek havladı. S.Ç. de bunun üzerine silahını çıkararak köpeğe 5 el ateş etti. Bu sırada sokakta oyun oynayan çocuklar korkarak kaçtı. Seken mermilerden biri 10 yaşındaki Ayşe Sağır’ın koluna isabet etti. Yaralanan Ayşe Sağır en yakın hastaneye giderek ayakta tedavi olurken, yaralı köpek de Pendik’te veterinere götürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, köpeğin ve çocuğun yaralanmasına neden olduğu öne sürülen S.Ç.’yi gözaltına aldı. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.Ç.’nin mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

 

 

2- Pendik’te 2 tır ile 2 otomobil birbirine girdi: 1’i ağır 2 yaralı

Kaza, Pendik’te Sabiha Gökçen Havalimanı bağlantı yolundaki tünelde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre yolda seyir halinde olan MAN markalı tır şoförü, seyir halinde olan 34 TGB 12 plakalı Toyota markalı ticari taksiye çarptı. Feci çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan ticari taksi, önce tünel duvarına ardından yoldaki Honda markalı 41 AET 805 plakalı otomobile çarptı. Honda markalı otomobil de kontrolden çıkarak Mercedes markalı tıra çarptı. 2 tır ve 2 otomobilin karıştığı zincirleme kazada hurdaya dönen ticari taksi şoförü ağır yaralandı. Kazaya karışan diğer sürücü ise hafif yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı sürücü ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Kaza nedeniyle yolda oluşan trafik yoğunluğu araçların tünelden çekilmesiyle sonlandı.

 

3- Pendik’te Bariyerlere Çarpan Otomobil Takla Attı

Kaza, Pendik’te Sabiha Gökçen Havalimanı E-5 bağlantı yolunda meydana geldi. İddiaya göre 34 EOB 71 plakalı Honda Civic markalı aracın sürücüsü Yusuf K. (60)’nın direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kaza meydana geldi. Araç ilk önce beton bariyerlere vurdu ardından taklalar atarak durabildi. Ters vaziyette kalan aracın içinde sıkışan yaralı sürücüyü kazaya tanık olanlar çıkarttı. Yol üzerinde aynı istikamette yol aldığı sırada kazaya tanık olan Cüneyt Gün, ambulans gelene kadar yaralının başında bekledi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yapıp hastaneye kaldırırken, kaza sebebiyle yolda oluşan trafiği polis ekipleri denetime aldı.

 

4- Pendik’te Akbil Kuyruğu Vatandaşları Bezdirdi

Akbil çıkartmak için sırada bekleyen vatandaş Pendik Gazetesini arayıp, İlgili kişilere haber verilmesini, akbil sırasında uzun süredir sıra beklediklerini söyledi. Sıra halinde bekleyen vatandaşlar, Beyaz masada  çalışan görevli sayısının artmasını istiyor. Ve bu konu hakkında ilgili kişilerden duyar bekleniyor.

 

5- Pendik Belediyesi Ekipleri Önümüzde Hafta Başlayacak Yüz Yüze Eğitim Öncesi Okulları Dezenfekte Etti.

Pendik Belediyesi sağlıklı bir ortam oluşturmak ve salgın hastalıklarla mücadele etmek amacıyla okullarda dezenfeksiyon çalışması yaptı. Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 160 okulun sınıf, koridor, tuvalet ve kütüphane gibi ortak kullanım alanları dezenfekte edildi. Öte yandan ekipler, okulların bahçelerindeki yabani otları temizleyerek öğrencilere güvenli ortam oluşturdu.

 

 

6- Pendik’te Eczanesinin Önündeki Ağaç Kesildi; Komşusundan Şikayetçi Oldu

eczacı Mehmet Ünlü’nün işyerinin önündeki ağacın dalı kimliği belirsiz kişilerce pazar gece saatlerinde kesildi. Ünlü, komşusu olan eczane sahibinin ağacı kestirdiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

 

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram