Haber Girişi : 02 Ağustos 2022 15:03

Bugün (02.08.2022) Pendik’te Ne Var Ne Yok?

Bugün (02.08.2022) Pendik’te Ne Var Ne Yok?
PENDİK GÜNDEMİ: 02.08.2022 SALI

Güncel  Pendik haberleri ve haber akışını bu sayfa üzerinden takip edebilirsiniz.

İnstagram: pendikgazetesipgFacebook: pendikgazetsi Twitter: gazetependik

Bugün Hangi Haberler İle Karşılaşacaksınız;

  • Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı 388 şiddet mağduru aradı
  • Ahmet Cin ile Fahrettin Koca bir araya geldi
  • Pendik’te atık su, yağmur suyu projeleri için tören yapıldı
  • LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
  • PEAK’tan öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi
  • İçinde Pendik Var
  • Pendik’te meydan kavgası!
  • Bizim Gençlerimiz 50 Yaş Olgunluğunda!
  • MEUSFED İstanbul İl Temsilciliğinden Basın Açıklaması
  • Hazırlık Maçı: Gaziantep FK 2-0 Pendikspor
  • LGS kapsamında esas birinci nakil sonuçları açıklandı
  • PİHMED 3. Geleneksel Mustafa Özdek Futbol Turnuvası
  • Demirci ve Büyükkayıkcı aileleri ömür boyu birlikteliğe evet dediler
  • ‘PENDİKGUİDE’ ile rotanız Pendik olsun

Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nı 388 şiddet mağduru aradı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) tarafından yönetilen “Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı” haziran ayında toplam 388 çağrı aldı. Bu çağrıların 77’si İstanbul, 26’sı Ankara ve 8’i Adana’dan geldi. Acil yardım hattına gelen çağrıların 100’ü ev içi şiddet ihbarları, 21’i sığınak talebi, 1’i ise acil müdahale gerektiren vaka ihbarı oldu. Gelen aramalara göre ev içi şiddet mağdurlarının büyük çoğunluğu kadınlar oldu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Ahmet Cin ile Fahrettin Koca bir araya geldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin bir araya geldi. Pendik’te devam eden sağlık yatırımlarının konuşulduğu görüşmede, yeni yatırımlara ilişkin de görüş alışverişinde bulunuldu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Pendik’te atık su, yağmur suyu projeleri için tören yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ), Pendik’te atık su, yağmur suyu ve dere ıslahı projeleri için açılış töreni düzenlendi.

İBB’nin “150 Günde 150 Proje” çalışması kapsamında Kurtköy İSPARK otopark alanında düzenlenen açılış törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, Pendik’teki su baskını sorunlarını, İSKİ’nin altyapı yatırımlarıyla çözdüklerini söyledi

Haberin devamı için linke tıklayınız:

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merkezî ve yerel yerleştirme sonuçlarını ‘meb.gov.tr’ ile ‘sonuc.meb.gov.tr’ internet adresleri üzerinden erişime açtık. Öğrencilerimize hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS kapsamında yapılan merkezî ve yerel yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

LGS kapsamında esas birinci nakil sonuçları açıklandı

Millî Eğitim Bakanlığı LGS kapsamında, yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları “meb.gov.tr” adresinden erişime açtı.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 25 Temmuz’da açıklanan birinci yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95’inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

PEAK’tan öğrencilere Afet Bilinci Eğitimi

Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK) eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana farklı kurum ve kuruluşları olası afetlere karşı bilinçlendiren PEAK ekipleri bu kez Pendik Belediyesi Gençlik Kampı’ndaki öğrencilere eğitim verdi. Afet Bilinci Eğitimi başlıklı eğitimle kampın misafir olan ortaokul öğrencilerine olası bir deprem anından ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler üzerine bilgi verildi.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Bizim Gençlerimiz 50 Yaş Olgunluğunda!

Furkan Topaloğlu: “Türkiye yakın gelecekte dünyada söz sahibi olacak potansiyele sahip bir ülke. Bunun önüne geçmek isteyen güçler milli ve manevi değerlerimize yara vermek için çaba sarf etmekteler. Bu noktada özellikle gençlerimiz hedef alınmakta. Maddeci, maneviyattan uzak, değer yargılarını yitirmiş, bireysel hareket eden, bencil, kötü alışkanlıklara bağımlı suni bir gençlik üretilmeye çalışılmakta.

Fakat tüm bu baskılar, tuzaklar, tezgahlar; ‘Her şer’de bir hayır vardır’ söylemini doğrularcasına; zor şartlara karşı bağışıklık kazanılmasına da yol açtı.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

MEUSFED İstanbul İl Temsilciliğinden Basın Açıklaması

Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu (MEUSFED) tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak basın açıklaması yapıldı.

Gerçekleşen basın açıklamasında MEUSFED İstanbul İl Temsilciliği, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışan kadrosuz usta öğreticilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

İçinde Pendik Var

Pendik Belediyesi Ne varsa Pendik’te var dedi, Pendik’in gecesinin, gündüzünün, birbirinden farklı güzel fotoğraflarının yer alacağı web sitesini kurdu.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Pendik’te meydan kavgası!

Pendik’te bir düğün salonundan çıkan grup ile sokakta otomobilleriyle geçerken drift yapan bir grup arasında tartışma çıktı. İki grup arasındaki tartışma, kavgaya dönüştü. Yaşanan olay güvenlik kamerası ve cep telefonu kamerasına yansırken, olayı gören vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Adrese gelen polis ekipleri, tarafları ayırdı

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Hazırlık Maçı: Gaziantep FK 2-0 Pendikspor

Tarihinde ilk kez TFF 1. Lig’e yükselmeyi başaran Pendikspor, Süper Lig ekibi Gaziantep FK ile bir hazırlık müsabakası yaptı. Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri’nde organize edilen hazırlık maçında Teknik Direktör Erol Bulut’un öğrencileri Pendikspor’u 2-0 mağlup etti.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

PİHMED 3. Geleneksel Mustafa Özdek Futbol Turnuvası

Pendik İlçesi İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) tarafından futbol turnuvası düzenledi. PİHMED 3. Geleneksel Mustafa Özdek Futbol Turnuvasında ödül töreni gerçekleştirildi

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Demirci ve Büyükkayıkcı aileleri ömür boyu birlikteliğe evet dediler

Pendik eşrafından Gökhan Demirci’nin kızı Aybüke Demirci, İsmail Büyükkayıkcı’nın oğlu Alperen Büyükkayıkcı ile ömür boyu birlikteliğe evet dediler.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

Mizah Hikayesi

— Hayrola Zeynep?..Neyin var senin bugün?..Kalktığından beri böyle bi acayip surat var sende,hasta mısın yoksa?

— Yok bişeyim Muhittin,iyiyim.

— Niye sessizsin o zaman?..Ses tellerine kuşlar mı kondu,onları ürkütmemeye mi çalışıyorsun?..Bak bak…Ne güzel espiri yaptım..Niye gülmüyorsun?.

— İyiyim böyle..

— Hadi söyle,neye canın sıkıldı?

— “Dışarı çıkamıyorum…”

— Dışarı çıkamıyorsun?.

— Evet.

— Ne yapacaksın dışarda?.

Haberin devamı için linke tıklayınız:

‘PENDİKGUİDE’ ile rotanız Pendik olsun

Pendikli sakinlerin bildiği, sık kullanılan cadde, 19 Mayıs Caddesi bu halini tanıyanlarınız olacaktır. Fotoğrafı ilk kez görenler ise bugünkü hali ile kıyaslayıp şaşkınlığı koruyamıyor.

Hazırlayan: Rabia Hatun Bayram